Grădinița din Băile Olănești va funcționa din această vară


Anul acesta, edilul Sorin Vasilache vrea „să miște” mai mult lucrurile în orașul pe care-l păstorește, Băile Olănești. Astfel, primarul și-a propus amenajarea pieței centrale, loc unde-și desfășoară activitatea cei mai mulți dintre comercianți. De asemenea, un alt proiect în derulare vizează construcția unei grădinițe cu program prelungit, fiind deja demarate lucrările propriu-zise.
„Deja noul sediu a fost compartimentat și au loc alte lucrări de amenajare a clădirii. Grădinița va avea două săli unde vor sta copiii, o sală unde vor servi masa, bucătărie, dormitoare. În ceea ce privește grupurile sanitare, acestea au fost deja puse la punct. Ideea este că se muncește ca-n cel mai scurt timp, în maxim trei luni, preșcolarii, alături de educatori, să beneficieze de condiții optime de studiu, de joacă”, a declarat, pentru cotidianul nostru, primarul Sorin Vasilache.
Edilul a primit multe cereri din partea părinților care nu au cu cine să-și lase copiii cât timp sunt plecați la joburi. Acesta este și motivul pentru care social-democratul Vasilache se zbate să pună-n aplicare investiția. Se lucrează de zor la amenajarea sediului unde, începând cu luna iulie a acestui an, va funcționa grădinița din orașului Băile Olănești. Alesul local estimează că, în luna iulie, vor fi finalizate și toate lucrările ce țin de amenajarea noului sediu al unității preșcolare.
În ceea ce privește dotarea, va fi achiziționat mobilier nou, dar va fi transferat și vechiul mobilier școlar, ce mai poate fi folosit și este-n stare bună.