„Gheorghe Dumbravă va fi un primar foarte bun”


vladoiu_aurel1• spune deputatul Vlădoiu despre candidatul Uniunii Social Liberale pentru Primăria Stoeneşti

Zilele trecute, deputatul PSD Aurel Vlădoiu şi Gheorghe Dumbravă (candidatul USL pentru funcţia de primar al comunei Stoeneşti) au vizitat mai multe sate din localitate, inventariind principalele probleme care trebuie rezolvate în perioada imediat următoare.

De când a fost desemnat candidat al USL (PSD-PNL-PC) pentru funcţia de primar, Gheorghe Dumbravă şi-a luat foarte în serios responsabilitatea pe care o are faţă de comunitate, făcând lobby cu şi mai multă intensitate sau implicându-se direct în rezolvarea unor probleme locale. De altfel, de când se ştie, Freddy – cum îi spun cetăţenii din Stoeneşti – şi-a dorit ca localitatea sa natală să se dezvolte, iar oamenii de aici să beneficieze de condiţii decente de trai. Drept dovadă, de-a lungul timpului, neanticipând că ar urma să intre în politică, ci doar în simpla sa calitate de fiu al comunei, Gheroghe Dumbravă a participat la amenajarea păşunii din Dobriceni, a mai multor fântâni şi troiţe, dar nu numai. Miercuri, împreună cu deputatul Aurel Vlădoiu, Freddy a fost din nou şi la biserica din satul Stoeneşti, care trebuie sprijinită neîntârziat cu fonduri pentru consolidarea unui zid, construcţia unui gard şi stabilizarea dealului dinspre drum.

După ce a vizitat mai multe sate împreună cu Gheorghe Dumbravă, văzând că lumea îl apreciază şi în susţine foarte mult pe colegul său, deputatul Vlădoiu a tras câteva concluzii. „Am văzut că este popular, foarte agreat de locuitorii din Stoeneşti. Nici nu mă miră, pentru că am constatat că ştie ce probleme de infrastructură există în fiecare sat. Cunoaşte bine problemele cu care se confruntă cetăţenii, în viaţa de zi cu zi. Pe mulţi i-a ajutat, de-a lungul timpului, din puţinul pe care l-a avut şi el. Este un om modest, muncitor şi foarte dornic să facă treabă. Este ca argintul viu… foarte bătăios, nu stă o secundă şi, când se ocupă de un lucru, se ocupă temeinic. E normal ca lumea să îl vrea primar, pentru că îl vede om de acţiune, cu suflet mare şi sunt ferm convins că va reuşi să schimbe faţa acestei localităţi, cu un potenţial fantastic. Vorbeam cu el şi de câteva proiecte pe agroturism. Are o viziune frumoasă şi realizabilă”, a apreciat parlamentarul. Alesul PSD a adăugat că „trei obiective sunt extrem de importante, în acest moment, pentru Stoeneşti”. „Primul se referă la alimentarea cu apă la Dobriceni. Pe 2 aprilie, urmează să aibă loc licitaţia pentru atribuirea lucrărilor în acest sens. Din câte am înţeles, la această licitaţie, s-au înscris 10 firme. Sper să nu avem contestaţii, decalări de termene. Azi, am vorbit cu domnul preşedinte Popescu, de la Fondul Naţional de Mediu. Dânsul mi-a promis că, săptămâna viitoare, se va semna contractul pentru alimentarea cu apă a satului Stoeneşti. Mai sunt, de asemenea, 7 kilometri de drumuri comunale, care vor intra în modernizare cu fonduri pe Măsura 3.2.2. d) a PNDR. Proiectul a fost declarat eligibil, nu există niciun motiv să nu primească finanţare, deci şi acesta va fi demarat foarte curând. Un alt obiectiv important vizează recondiţionarea căminelor culturale din satele Stoeneşti şi Dobriceni. Mă refer, de asemenea, la proiectul în valoare de peste 22 mld. lei vechi – privind construcţia unor poduri, podeţe şi punţi pietonale, pe Ordonanţa 7. O parte din lucrări s-au realizat, dar investiţia trebuie continuată. Din păcate, actualul guvern nu pare deloc interesat ca situaţia să fie deblocată, să se finalizeze ceea ce s-a început. Pe acest subiect, i-am adresat o interpelare chiar şi premierului. Am ridicat mai multe probleme din Stoeneşti, inclusiv în legătură cu baza sportivă. (…) În linii mari, acestea ar fi investiţiile prioritare pentru următoarele luni, însă există şi altele… L-am văzut extrem de bătăios pe domnul Dumbravă. Am convingerea că atât investiţiile pe care le-am menţionat, cât şi cele care vor fi pregătite în viitor, se vor realiza bine şi în termenele propuse. Domnul Dumbravă are toată susţinerea mea, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a întreg USL-ului şi îi asigur pe cetăţenii din Stoeneşti că, împreună, vom face din această comună o localitate aşa cum îşi doresc”, a completat Aurel Vlădoiu.