GATA DE START: Vâlcea debutează în Cupa României cu gândul la trofeu!


După ultimele meciuri de pregătire desfășurate în Sala „Traian”, când handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea au învins toate cele trei adversare întâlnite, concluzia nu poate fi decât una singură: jucătoarele pregătite de antrenorii Guran Kurtes (principal), Mia Rădoi (secund) și Ildiko Kerekeș Barbu (antrenor cu portarii) sunt pregătite pentru jocurile oficiale. Pe lângă cele trei jocuri amicale disputate și câștigate zilele trecute, trebuie menționat și că echipa Primăriei Râmnicu Vâlcea s-a impus, săptămânile trecute, în toate celelalte șase partide de pregătire. Așadar, municipalele au nouă meciuri de verificare câștigate din tot atâtea disputate și pare că niciun adversar nu le va putea sta în cale nici în jocurile oficiale.
Primele partide în care handbalistele de la SCM trebuie să confirme forma bună în care se află sunt programate marți, 24 august, cu începere de la ora 15.30, când echipa primăriei Râmnicului va întâlni echipa Primăriei Craiova în optimile de finală ale Cupei României FAN Courier (ediția 2020/2021). Meciul se va disputa în Sala Sporturilor din municipiul Bistrița-Năsăud și va fi transmis în direct de către postul de televiziune TVR 2. Echipa râmniceană pornește cu prima șansă la obținerea victoriei în fața trupei craiovene. Dacă va trece de SCM Craiova, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua miercuri, 25 august, contra învingătoarei dintre SCM Buzău și Dacia Mioveni. Prin tragere la sorți, Rapid București a avut șansa de a se califica în sferturile de finală fără să joace în optimi prin prisma numărului impar de echipe care participă la competiția din acest an (15 în loc de 16 cluburi, atâtea câte doreau organizatorii să se afle la startul competiției).
FRH a anunțat că meciurile din primele două tururi ale Cupei României se vor disputa la Bistrița, în timp ce partidele din Final Four sunt programate la Brăila, la finalul acestei săptămâni (în zilele de 28 și 29 august 2021).

Programul optimilor de finală (24 august)

SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova
CSM București – Gloria 2018 Bistrița Năsăud
Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila
Minaur Baia Mare – CSM Slatina
Dacia Mioveni – SCM Gloria Buzău
HC Zalău – CSU Cluj-Napoca
CSM Deva – CSU Știința București
Rapid București va sta

Programul sferturilor de finală (25 august)

Dacia Mioveni / SCM Buzău – SCM Râmnicu Vâlcea / SCM Craiova
CSM Deva / Știința București – HC Zalău / CSU Cluj-Napoca
CSM București / Gloria 2018 Bistrița Năsăud – Măgura Cisnădie / HC Dunărea Brăila
Rapid București – Minaur Baia Mare / CSM Slatina