Gata cu vacanța! Jucătoarele de la HC Municipal se reunesc astăzi


După o vacanță întinsă pe mai bine de o lună de zile, jucătoarele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea sunt chemate la reunirea lotului. Noul antrenor al echi­pei sprijinită financiar de Pri­mă­ria Râm­ni­cului, Constantin Ștefan (foto), le-a convocat pe sportive la primul antrenament pentru această după-amiază, în Sala Sporturilor „Traian”. Înaintea evenimentului, pre­­șe­­dintele clubului râmnicean, Toma Pleșa, a anunțat, de principiu, și o conferință de presă. Dacă aceas­ta va avea loc, pe parcursul în­tâlnirii cu presa, oficialii for­mației râm­ni­cene vor face cunoscute amă­nunte legate de programul echipei din perioada următoare, organi­za­rea unor posibile cantonamente, detalii despre trans­fe­rurile care s-au realizat, posturile deficitare pentru care încă se caută jucătoare etc.

Venirea a două handbaliste, numele noului antrenor și obiectivul pentru sezonul 2015/2016 – primele certitudini

Chiar dacă ne aflăm în perioadă de vacanță, când cele mai multe dintre echipele din Liga Națională nu și-au reluat pregătirile, oficialii de la HC Municipal s-au mișcat repede și avem deja mai multe certitudini în ceea ce privește noul sezon. Astfel, dacă în privința fostului tehnician Dumitru Muși se știa încă din luna mai că nu va mai continua pe banca echipei râmnicene, contractul aces­tuia nefiind prelungit, zilele trecute a fost dezvăluit numele noului antre­nor. Acesta se numește Constantin Ștefan și se află la prima experiență în handbalul feminin după ce a pre­gătit numai formații masculine. Di­na­mo București a fost ultimul club pe care tehnicianul l-a pregătit în ca­rieră. Acesta a semnat un con­tract valabil pentru sezonul compe­ti­țional 2015/2016, cu posibilitate de prelungire. De asemenea, se cu­noaște și obiectivul clubului pentru viitorul campionat, președintele Toma Pleșa anunțând intenția ca echipa noastră să se claseze pe locurile 5-8. Nu în ultimul rând, ar mai fi de amintit și faptul că grupa­rea de la poalele Capelei și-a întărit lotul cu două jucătoare. Ne referim aici la extrema Ana Maria Simion (trans­ferată de la retrogradata Cetate Deva) și interul Manuela Manda (ultima dată a evoluat pentru Corona Brașov). De asemenea, por­tarul Lia Cristina Sântămărean și-a prelungit înțelegerea, echipa vâl­ceană având acum relativ puține posturi deficitare de acoperit.

Campionatul începe pe 29 august

Noul sezon al Ligii Naționale fe­mi­nine va debuta în data de 29 au­gust. Până atunci, echipa râm­ni­ceană are timpul necesar pentru trans­feruri, cantonament, jocuri de pre­gătire și, mai ales, pentru su­da­rea relațiilor dintre jucătoarele pre­gă­tite de antrenorul Constantin Ște­fan. În prima rundă a viitoarei sta­giuni din Liga Națională feminină, HC Municipal Râmnicu Vâlcea va primi vizita puternicei grupări Co­ro­na Brașov, ocupanta poziției a treia în sezonul recent încheiat. Apoi, gruparea râmniceană se va deplasa în Moldova, pentru partida contra ro­maşcanelor de la HCM. În etapa a treia, programată aproape de mij­lo­cul lunii septembrie, Vâlcea va primi vizita Craiovei, în derby-ul Olteniei la handbal feminin.

Programul primei etape

HCM Rm. Vâlcea – Corona Brașov
HCM Baia Mare – Universitatea Cluj
Măgura Cisnădie – CSM București
HC Alba Sebeș – Unirea Slobozia
Rapid București – CSM Ploiești
HC Dunărea Brăila – SCM Craiova
HC Zalău – HCM Roman