Gata cu pauza! Jucătoarele de la HCM încep returul Ligii Naţionale


• primele adversare din acest an vor fi handbalistele de la Slobozia
• meciul din etapa a XIV-a este programat sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Traian”

Amicalul disputat sâmbătă la Braşov, în faţa Coronei, a fost ultimul test de verificare pentru jucătoarele de la HC Municipal înaintea debutului returului Ligii Naţionale. După o pauză competiţională relativ scurtă, echipa sprijinită de Primăria Râmnicului va reveni pe principalul „front” în care este angrenată în acest sezon, campionatul intern. Fără să se poată lăuda cu transferuri de jucătoare, antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca mizând doar pe omogenitatea grupului din prima parte a sezonului, conducerea echipei noastre speră la un debut cu dreptul în 2015. Mâine, 10 ianuarie, cu începere de la ora 11.00, municipalele vor primi, în Sala Sporturilor „Traian”, vizita unei echipe destul de incomode din Liga Naţională. Ne referim aici la nou-promovata Unirea Slobozia, tocmai acea formaţie de care ne leagă amintiri nu tocmai plăcute, aceasta stricând grupării noastre startul actualului sezon. În partida inaugurală a ediţiei 2014/2015 a Ligii Naţionale, când cele două echipe s-au întâlnit pentru prima dată, Unirea Slobozia a furnizat surpriza şi a trecut pe propriul teren de HCM Râmnicu Vâlcea, scor 23-22. Jocul la care facem referire s-a disputat pe 31 august 2014.
Tocmai din aceste considerente, elevele lui Dumitru Muşi trebuie să trateze cu maximă atenţie întâlnirea de sâmbătă, pentru a putea îndeplini obiectivul trasat de conducere şi a câştiga toate cele trei puncte. Spunem asta fiindcă suntem convinşi că o maximă concentrare în faţa unui adversar nu tocmai de speriat poate aduce în contul echipei noastre trei puncte extrem de preţioase. De altfel, înaintea primei runde din retur (a paisprezecea din campionat), HCM Râmnicu Vâlcea se află „în buza” play-off-ului, ocupând locul nouă. Iar un succes obţinut sâmbătă în faţa Unirii Slobozia ar aduce echipa noastră, cel mai probabil, în zona de play-off. Gruparea de la poalele Capelei a acumulat până acum 14 puncte şi se află la numai două „lungimi” în urma ocupantei ultimei poziţii care trimite în play-off, HC Zalău (locul opt). Iar dacă stăm să ne gândim că HC Zalău va avea parte de un meci teribil în deplasarea de la HCM Bucureşti, acolo unde fetele lui Gheorghe Tadici au şanse infime să se impună, atunci importanţa victoriei echipei noastre în faţa Unirii Slobozia devine şi mai mare. De partea cealaltă, adversarele noastre de sâmbătă ocupă poziţia a unsprezecea în clasament, jucătoarele de la Unirea Slobozia având o „zestre” de 12 puncte. Aşa cum aţi putut afla şi în alte rânduri din paginile cotidianului nostru, obiectivul pentru care jucătoarele de la HC Municipal se luptă în acest sezon este reprezentat de calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale, dar şi de o prezenţă cât mai lungă în Cupa României.

Meciul nu va fi televizat!

Ar mai fi de amintit faptul că întâlnirea dintre cele două formaţii este programată sâmbătă, 10 ianuarie, cu începere de la ora 11.00. Spre deosebire de alte meciuri, jocul echipei noastre din etapa a XIV-a a Ligii Naţionale nu va fi televizat. Astfel, pentru iubitorii handbalului vâlcean, singura posibilitate de a le vedea la lucru pe municipale este aceea de a fi prezenţi în tribunele Polivalentei.

Programul etapei a XIV-a

Vineri, 9 ianuarie
CSM Bucureşti – HC Zalău
Sâmbătă, 10 ianuarie
HCM Rm. Vâlcea – Unirea Slobozia
HCM Roman – Universitatea Cluj
Duminică, 11 ianuarie
Mureşul Tg. Mureş – Dunărea Brăila
Universitatea Constanţa – Cetate Deva
HCM Baia Mare – SCM Craiova
Luni, 12 ianuarie
Corona Braşov – CSM Ploieşti

Clasamentul la finalul turului: HCM Baia Mare 36p, SCM Craiova 33p, CSM Bucureşti 32p, Corona Braşov 32p, HCM Roman 23p, HC Dunărea Brăila 21p, CSM Ploieşti 18p, HC Zalău 16p, HCM Râmnicu Vâlcea 14p, Cetate Deva 13p, Unirea Slobozia 12p, Universitatea Neptun Constanţa 9p, Universitatea Alexandrion Cluj 8p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off