Galacticele defilează prin Liga Naţională


• chiar dacă au devenit campioane pentru al şaselea sezon consecutiv, handbalistele de la CS Oltchim au făcut o nouă „victimă” în campionatul intern

„Chimistele” pregătite de Radu Voina au întâlnit miercuri, cu prilejul partidei contând pentru ultima etapă, dar jucată în avans de formaţia vâlceană, una dintre cele mai incomode echipe ale campionatului. La Galaţi, gazdele de la HC Oţelul, handbaliste care încă mai speră la un loc de cupele europene la finele acestui sezon au întâlnit multipla campioană a României, CS Oltchim. Partida a fost neaşteptat de echilibrată, mai ales în prima repriză, atunci când moldovencele s-au ţinut „scai” de râmnicence, acestea din urmă nereuşind să îşi impună jocul şi să se distanţeze la un ecart mai mare de scor faţă de adversare. La pauză, tabela electronică a Sălii Sporturilor din Galaţi indica un scor ce lăsa loc unui joc deschis oricărui rezultat, Oltchimul conducând cu numai o singură „lungime”, 17-16.

„Trezirea” a venit după pauză

Râmnicencele au revenit mult mai motivate de la „cabine”, decise fiind să tranşeze „soarta” jocului în favoarea lor. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Rând pe rând, mult mai experimentatele „alchimiste” vâlcene şi-au pus la respect adversarele, scorul evoluând treptat în favoarea lor. Şi rezultatul final a fost, evident, favoarabil elevelor lui Radu Voina, chimistele impunându-se pe deplin meritat, la şapte goluri diferenţă, 35-28. S-a dovedit astfel încă o dată faptul că, deşi Oltchimul nu mai avea avea niciun obiectiv de îndeplinit, vâlcencele au jucat corect acest joc în faţa unor adversare care au oferit maximul posibil pe teren, scopul fiind acela de prinde pe ultima sută de metri „biletele” pentru o cupă europeană; dar, în cele din urmă, echipa mai valoroasă a triumfat. În acest moment, situaţia în partea superioară a clasamentului se prezintă astfel: CS Oltchim 46p; Universitatea Jolidon Cluj 38p; HC Dunărea Brăila 34p; HC Zalău 33p; HC Oţelul Galaţi 27p.

Astăzi vor deveni oficial campioane!

„Încoronarea” formaţiei vâlcene cu un nou titlu de campioană naţională, pentru a optsprezecea oară în istorie, va avea loc astăzi în Sala Sporturilor „Traian”. Evenimentul de gală se va desfăşura imediat după încheierea partidei dintre CS Oltchim şi Tomis Constanţa, meci din cadrul penultimei runde a Ligii Naţionale. Rezultatul disputei de astăzi (fluierul de start este programat pentru ora 17.00) nu mai are nicio relevanţă pentru handbalistele de la Oltchim, scorul interesându-le mai mult pe dobrogence, acestea aflându-se în apriga luptă pentru evitarea retrogradării. Finalul săptămânii va aduce o nouă partidă pentru Oltchim, ultima din acest sezon. Cele două adversare care se vor duela în teren vor fi aceleaşi, CS Oltchim şi Universitatea Constanţa urmând să se întâlnească mâine, la Piteşti, cu prilejul unei partide restante din turul campionatului.