FOTO: Parcul din centrul Râmnicului va arăta spectaculos după modernizare!


primProiectul „Reabilitarea Parcului Mircea cel Bătrân”, care a beneficiat încă din faza documentațiilor tehnice de finanțare europeană prin Programul Operațional Asistență Tehnică – POAT, prinde contur odată cu finalizarea primei faze a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție. Conform planurilor elaborate până la acest moment, parcul de la kilometrul „0” al Râmnicului va beneficia de transformări importante prin care va deveni o zonă de mare interes pentru categorii de vizitatori dintre cele mai diferite.
Principalele intervenții vor viza reconfigurarea accesului dinspre bulevardul Tudor Vladimirescu, crearea unui nou acces (scări și ascensor) dinspre colțul de sud-vest, retrasarea unor alei, montarea de echipamente noi de joacă, de mobilier urban adecvat, de pergole, amplasarea unei toalete, crearea unui sistem de iluminat public, atât în interior cât și perimetral (pentru punerea în valoare a zidului înconjurător), precum și plantarea de arbori, arbuști și flori de a căror îngrijire va fi responsabil un sistem automat de irigare. Proiectul urmează să fie depus pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2021 – 2027.

Vin fonduri europene și pentru creșterea mobilității urbane pietonale și cicliste în municipiu

Un alt proiect care a beneficiat de bani europeni prin POAT este cel de creștere a mobilității urbane pietonale și cicliste în municipiu, pentru care licitația de atribuire a proiectării a fost reluată, urmând a se finaliza la sfârșitul lunii martie. Și acest proiect, prin care se intenționează realizarea a peste 46 de kilometri de piste de biciclete, a unor centre de închiriat biciclete și a trei punți pietonale și cicliste peste râul Olănești, urmează a fi depus pentru obținerea unei finanțări în cadrul POR 2021 – 2027.