FOTO: 150 DE ELEVI i-au vizitat pe jandarmi


• activitatea s-a desfășurat în cadrul programului „Școala Altfel”
Pe 2 martie 2023, în cadrul Programului național „Școala Altfel”, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea a primit peste 150 de copii de la mai multe licee din municipiul Râmnicu Vâlcea. Timp de patru ore, elevii au avut posibilitatea de a cunoaște îndeaproape misiunile și tehnica Jandarmeriei. Activitatea a debutat cu o prezentare a misiunilor Jandarmeriei, după care elevii au avut posibilitatea de a vedea și testa tehnica aferentă.
La sediul inspectoratului, au fost organizate mai multe standuri, printre care tehnica grupei antiteroriste, tehnica Jandarmeriei Montane, o trusă criminalistică etc. De asemenea, copiii au avut posibilitatea de a urca în autospecialele Jandarmeriei și, cu această ocazie, li s-a explicat modul de acțiune al jandarmilor în diverse situații specifice.

Unii dintre elevii și-au manifestat dorința de a deveni jandarmi

Elevii s-au arătat încântați de această experiență interactivă, au pus întrebări și au înțeles importanța Jandarmeriei în asigurarea ordinii și siguranței publice.
„Copiii au avut oportunitatea de a învăța lucruri noi și de a se familiariza cu tehnica și echipamentele utilizate în cadrul misiunilor Jandarmeriei. În cadrul activității, copiii s-au putut juca și fotografia cu cuplurile canine ale Jandarmeriei Vâlcea, specializate în patrulare și intervenție. Unul dintre căței, mai mic și extrem de jucăuș, le-a atras atenția copiilor și a făcut experiența lor și mai plăcută. La finalul activității, copiii au mulțumit jandarmilor pentru că au organizat această experiență memorabilă. Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea este bucuros să fi avut ocazia de a contribui la educația și formarea copiilor în spiritul respectului față de lege și ordine. Mulțumim elevilor și cadrelor didactice pentru interesul și participarea lor la această activitate și sperăm că experiența oferită va fi una utilă în viitorul lor”, ne-au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.