Fotbaliştii de la Topologul Galicea revin la antrenamente săptămâna viitoare


• obiectivul trasat de viceprimarul Florea Udrea este acelaşi din ultimul sezon: clasarea pe un loc cât mai bun, între primele cinci echipe


După o pauză intercompetiţională de aproximativ cinci săptămâni, componenţii lotului formaţiei de Liga a IV-a Topologul Galicea vor relua, începând de luni, pregătirile sub comanda antrenorului Iustin Croitoru. Florea Udrea, viceprimarul comunei Galicea, omul care a făcut posibilă promovarea acestei formaţii din Liga a V-a în eşalonul ierarhic imediat superior spune că a fost mulţumit de rezultatele obţinute sezonul trecut, chiar dacă echipa a ratat obiectivul de a se clasa în zona primelor cinci poziţii ale ierarhiei finale din Seria Sud. „Eu zic că am făcut o figură frumoasă sezonul trecut când, din postura de echipă nou-promovată, am încheiat campionatul în jumătatea superioară a clasamentului. Pentru sezonul care stă să înceapă ne propunem, în primul rând, să depăşim rezultatul obţinut anul trecut, obiectivul fiind acelaşi pe care l-am avut în 2012, când am promovat din Liga a V-a, clasarea pe un loc cât mai bun, între primele cinci echipe ale campionatului”.

Viceprimarul din Galicea precizează însă că unul dintre scopurile pe care le-a urmărit încă din momentul în care a decis să sprijine echipa de fotbal a fost atins: „Desigur, nu pot să nu remarc îndeplinirea celui mai important obiectiv pe care l-am avut întotdeauna şi pentru care am intrat practic în fotbal. Eu mi-am propus de la bun început ca această echipă să aibă în componenţă cât mai mulţi tineri fotbalişti din comună, dornici de a practica un sport, ce altfel ar fi fost nevoiţi să îşi caute echipe prin alte comune pentru a juca. Aşa au unde să evolueze, iar noi încercăm să le punem la dispoziţie o bază sportivă de calitate, propice atingerii anumitor performanţe la nivel judeţean şi chiar mai sus de atât. Din punctul acesta de vedere, chiar sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat, mai ales că unii dintre tinerii de la noi nici nu mai sunt foarte dornici de a-şi părăsi meleagurile natale”.


Udrea: „Continuăm cu acelaşi antrenor. Nici nu se pune problema ca Iustin Croitoru să plece”


Deşi a fost la un pas să îşi semneze demisia cu câteva etape înaintea finalului sezonului trecut, la capătul meciului în care s-a dovedit matematic că obiectivul propus pentru sezonul 2012/2013 a fost ratat, antrenorul Iustin Croitoru a fost convins de jucători şi membri ai staff-ului tehnic să nu renunţe la proiectul pe care tocmai l-a început în localitatea sa natală. Referitor la această situaţie, viceprimarul Florea Udrea ne-a declarat: „Continuăm cu acelaşi antrenor în sezonul viitor. Nici nu se pune problema ca Iustin Croitoru să plece. El este un antrenor foarte ordonat şi disciplinat şi le imprimă acest stil şi jucătorilor săi, iar rezultatele nu pot să fie decât unele pozitive. În plus, este şi profesor de sport la şcoala de la noi din comună şi nu ar avea de ce să plece. Noi ne bucurăm şi îi mulţumim că a ales să continue alături de Topologul”.

Edilul din Galicea ne-a oferit şi câteva amănunte referitoare la calendarul echipei din perioada imediat următoare: „După reunirea lotului, vom vedea clar pe ce fotbalişti ne bazăm şi cam ce ne-ar mai trebui pentru noul sezon. Ca să fiu sincer, noi purtăm deja discuţii cu câţiva jucători de la echipe de prin alte localităţi, jucători experimentaţi, care dacă ar alege să se transfere ar adăuga un plus de valoare echipei noastre, formată în mare parte din jucători talentaţi, dar foarte tineri, din comună”.