Fotbaliştii Damilei se pregătesc pentru meciurile amicale de la Alba Iulia


• FCM Turda, primul adversar


În această perioadă, jucătorii antrenaţi de Claudiu Niculescu se află la Alba Iulia, acolo unde desfăşoară un stagiu de pregătire centralizată ce se va încheia pe 9 august. Alături de oficialii formaţiei din sudul judeţului nostru (care, cât de curând, va evolua pe stadionul din Parcul Zăvoi sub denumirea de „CSM”), la Alba Iulia au ajuns 21 de jucători, şase dintre aceştia fiind veniţi la echipă în pauza competiţională şi păstraţi de antrenorul Niculescu în lot după ce au confirmat în partidele amicale câştigate la scor în faţa divizionarelor de Liga a IV-a Flacăra Horezu şi Hidroelectra Râmnicu Vâlcea, în acest caz fiind vorba despre Iosif, Neagu, Cataramă, Nilă, Arnăutu şi Voican.

Astfel, cei 21 de jucători ce au ajuns în cantonamentul organizat la Alba Iulia sunt: Florin Matache, Dragoş Geantă, Mihai Iosif (portari); Samson Nwabueze, Mihai Deaconescu, Ionuţ Stoica, Edi Stoica, Cătălin Pârvulescu (fundaşi); Ovidiu Popescu, Valentin Bărbulescu, Codruţ Lircă, Alexandru Neagu, Adrian Popa, Victoraş Cataramă, Iosif Melcea (mijlocaşi); Daniel Iancu, Bogdan Geantă, Andrei Nilă, Sergiu Arnăutu, Andrei Voican, Adrian Codin (atacanţi).


Munteanu: „Avem ţinte pentru fiecare compartiment. Vrem să facem o echipă redutabilă”


Înaintea plecării spre Alba Iulia, preşedintele FC Damila, Lucian Munteanu, şi-a exprimat satisfacţia referitoare la prestaţia fotbaliştilor pregătiţi de Claudiu Niculescu în cele două meciuri amicale, apreciind eforturile pe care aceştia le-au depus pe o vreme de-a dreptul caniculară, afirmând că mai este nevoie doar de câteva transferuri pentru ca gruparea „alb-verde” să reprezinte cu adevărat o echipă redutabilă, capabilă se bată cu orice adversar pentru îndeplinirea obiectivului din sezonul 2013/2014, anume promovarea în Liga I. „Meciurile de pregătire ne-au fost foarte utile, cele două adversare (Hidro şi Horezu) fiind parteneri buni de întrecere. Noi suntem în perioada de acumulări, iar băieţii vin după o săptămână cu două antrenamente pe zi. Mai avem trei-patru ţine, fotbalişti pentru fiecare compartiment, portar, fundaş, mijlocaş şi atacant, cu care suntem în negocieri avansate. Dacă vom reuşi să îi aducem, cred că vom face o echipă redutabilă, care să se poată bate pentru primele locuri în campionat”, a concluzionat preşedintele clubului Damila.


Medrea: „După cantonamentul de la Alba Iulia vom juca şi cu echipe de Liga II-a”


Directorul sportiv al clubului Damila, Bogdan Medrea, a dezvăluit numele adversarilor pe care îi vor avea de înfruntat fotbaliştii pregătiţi de Claudiu Niculescu în cantonamentul de la Alba Iulia, precizând şi intenţiile pentru ultima parte a perioadei de pregătire, anume disputarea mai multor meciuri amicale în compania unor formaţii puternice, din Liga a II-a (printre acestea urmând să se regăsească aproape sigur Concordia Chiajna). „Jucătorii sunt cazaţi la Hotel Elisabeta, antrenamentele urmând a avea loc în complexul sportiv Europa din Alba Iulia. Avem 21 de fotbalişti la pregătiri, la care se adaugă Mihai Ovidiu şi Rareş Cucui, ambii accidentaţi. În aceste condiţii, e posibil să mai transferăm doi-trei jucători pentru a avea un lot complet. Avem stabilite două meciuri amicale cu echipe de Liga a III-a, respectiv cu FCM Turda (pe 2 august) şi FC Avrig (pe 9 august). Căutăm încă un adversar de acelaşi calibru pentru un al treilea test. După cantonament, vom juca şi cu echipe din Liga a II-a pentru a ne apropia de nivelul jocurilor oficiale pe care le vom avea de disputat în viitorul campionat”, a subliniat Bogdan Medrea.