Fotbal, Liga a II-a – Pauză forţată pentru municipali


csm• mâine, echipa noastră urma să evolueze pe terenul Coronei Braşov, formație care s-a retras din competiţie
După victoria de senzaţie obţinută runda trecută pe teren propriu în faţa „gugulanilor” de la FC Caransebeş, scor 4-1, municipalii lui Erik Lincar se văd nevoiţi să stea în etapa a X-a a Seriei Vest din liga secundă. Fotbaliştii vâlceni nu au posibilitatea de a „lega” primele victorii din acest sezon din cauza unui motiv cât se poate de obiectiv. Echipa pe care aceştia ar fi trebuit să o întâlnească în penultima etapă a turului întrecerii regulate s-a retras din competiţie. Este vorba despre Corona Braşov, fostă prim-divizionară în sezonul trecut, care a retrogradat şi nu a avut puterea financiară de a continua în fotbalul de performanţă nici măcar la nivelul Ligii a II-a. Astfel, deşi la startul Seriei Vest se înscriseseră 12 echipe, după retragerea Coronei, cele 11 combatante sunt nevoite, pe rând, să stea câte o etapă.
Înaintea rundei programate în acest week-end, Vâlcea ocupă poziţia a patra în ierarhia Seriei Vest, la egalitate cu prahovenii de la Fortuna Poiana Câmpina, ambele echipe având câte 12 puncte acumulate. Mai trebuie spus că, fără să joace în etapa a X-a, CS Municipal ar putea pierde două poziţii în clasament în eventualitatea nefericită în grupările de pe locurile cinci şi şase ar obţine rezultate pozitive în jocurile de mâine. Ne referim aici, în primul rând, chiar la Fortuna Poiana Câmpina, care va primi vizita argeşenilor de la CS Mioveni, gazdele având nevoie fie şi de un punct pentru a depăşi echipa noastră. Totuşi, nu trebuie neglijată nici echipa clasată acum pe poziţia a şasea, Unirea Târlungeni. Braşovenii au 11 puncte, iar în eventualitatea unui succes, pe propriul teren, în faţa „lanternei roşii” FC Bihor Oradea, aceştia i-ar putea depăşi pe vâlceni.
Următorul meci în care CS Municipal va juca este programat în data de 1 noiembrie. Atunci, cu prilejul etapei a XI-a, ultima a sezonului regulat din Seria Vest, elevii lui Erik Lincar vor da piept, pe propriul teren, cu prahovenii de la Fortuna Poiana Câmpina.

Programul etapei a X-a
Mâine, 25 octombrie
FC Olt Slatina – Olimpia Satu Mare
Unirea Târlungeni – FC Bihor Oradea
FC Caransebeş – Metalul Reşiţa
Fortuna P. Câmpina – CS Mioveni
Şoimii Pâncota – ACS Poli Timişoara
CSM Râmnicu Vâlcea va sta
Clasamentul Seriei Vest: Metalul Reşiţa 20p, ACS Poli Timişoara 18p, CS Mioveni 14p, CSM Râmnicu Vâlcea 12p, Fortuna Poiana Câm­pina 12p, Unirea Târlungeni 11p, FC Olt Slatina 8p, Şoimii Pân­co­ta 7p, Olimpia Satu Mare 7p, FC Caransebeş 6p şi FC Bihor Oradea 4p.
*primele şase echipe se califică în play-off.