Film premiat la Shanghai, prezentat în Râmnic de Teatrul „Ariel” și Cinematograful „Geo Saizescu”


• producția regizată de Cătălin Saizescu a fost distinsă în China în cadrul Golden Goblet Awards

Reprezentanții Teatrului Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea și cei ai Cinematografului „Geo Saizescu” vă invită, pe 7 martie, cu începere de la ora 20.00, la premiera de gală a filmului «Scurtcircuit», în regia și producția lui Cătălin Saizescu. Evenimentul se va desfășura în Sala Cinematografului „Geo Saizescu” (adresa: Bulevardul Tineretului nr. 2, Râmnicu Vâlcea), cu participarea producătorului și regizorului, precum și a unora dintre actorii din distribuție.

Ce puteți vedea în «Scurtcircuit»?

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Teatrului „Ariel” au oferit mai multe informații despre lungmetrajul «Scurtcircuit» (Fault Condition), ce va fi prezentat publicului vâlcean miercuri, 7 martie: „A fost premiat pentru realizări artistice remarcabile la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Shanghai. Inspirat din tragicul eveniment din august 2010, când mai mulţi nou-născuţi au murit în incendiul din salonul de terapie intensivă neonatologie a maternităţii Giuleşti, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenţi, Melania şi Emi, prinşi în vâltoarea catastrofei. Pentru realizarea sa de excepție, a primit «The Outstanding Artistic Achievement», în cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017 – festival de categorie A, extrem de important. De altfel, acesta a fost și primul film românesc din toate timpurile selectat în competiția oficială a acestui festival. Premiul Festivalului de la Shanghai a fost acordat «pentru curajul de a aborda drame contemporane, pentru abilitatea de a combina perspective diferite ale aceluiaşi adevăr», după cum a motivat juriul”.
Este de amintit și faptul că peste 90 de actori aduc povestea tragică pe marele ecrane, dintre care: George Ivașcu, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Magda Catone, Take Florescu, Oana Ștefănescu, , Maruca Băiașu, Manuel Nicolae, Georgiana Saizescu, Dorel Vișan, Ionel Mihăilescu, Adrian Văncică, Nicodim Ungureanu, Paula Chirilă, Valentin Popescu, Doru Ana, Andras Demeter, Gabriel Spahiu, și mulți alții.

Cătălin Saizescu: „Filmul se duce în ideea de a scurtcircuita o mentalitate bolnavă”

„Ideea de scurtcircuit pe care am lansat-o nu se referă doar la un scurtcircuit electric, care a născut o tragedie, ci se duce în ideea de a scurtcircuita o mentalitate bolnavă, părerea mea, care trebuie însănătoșită; și anume faptul de a ne asuma anumite lucruri și de a nu da întotdeauna vina pe alții pentru că este foarte important să conștientizăm rolul nostru în societate și cum putem să o transformăm într-una mai bună. Și aici, există un proverb care zice că dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine. Și cred că noi suntem cei care crează sistemul. Noi suntem, oamenii, până la urmă, și trebuie să ne ducem într-o introspecție și să realizăm că noi putem să creem o lume mai bună prin simplul fapt de a ne asuma o responsabilitate”, a declarat regizorul și producătorul Cătălin Saizescu.

Programul de difuzare la Cinema „Geo Saizescu”

• miercuri – 7 martie, ora 17.00 (sold out – bilete vândute); ora 20.00 (Premiera de gala de la Râmnicu Vâlcea)
• joi – 8 martie, ora 20.30
• vineri – 9 martie, ora 17.00
• sâmbătă – 10 martie, ora 17.00
• marți – 13 martie, ora 20.00
• miercuri – 14 martie, ora 17.00

Festivalul TIFF, dorit și la Râmnicu Vâlcea

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, în cadrul proiectului «Cinefil», își propune, pe lângă difuzarea filmelor în mod constant la Cinema „Geo Saizescu”, și proiecția spre vizionare a unor filme de artă din cinematografia națională și internațională pentru publicul cinefil vâlcean. Scopul proiectului este ca, pe viitor, să se prelungească axa cinematografică a TIFF, adică Cluj – Sibiu – Râmnicu Vâlcea, ceea ce ar reprezenta, într-adevăr, o realizare de excepție pentru cinematografia din județul nostru.