Fără „trac” la primul meci din 2013


• Danubius Galaţi – CS Oltchim 24-35


Deşi au avut puţin timp la dispoziţie pentru a pregăti meciul de astăzi, contând pentru etapa a IX-a din cadrul Ligii Naţionale de handbal feminin, galacticele de la Oltchim au depăşit-o fără probleme pe Danubius Galaţi, o grupare aflată în partea inferioară a clasamentului, care se luptă pentru evitarea retrogradării. Handbalistele pregătite de Jakob Vestergaard, Mette Klit şi Steluţa Luca au dominat meciul în cea mai mare parte a timpului de joc, singura necunoscută fiind reprezentată de scorul final.
 

Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic au fost menajate pentru acest joc


Fără aportul celor două muntenegrence care au dus greul naţionalei lor luna trecută la Campionatul European din Serbia, vâlcencele şi-au început recitalul de la Galaţi încă din primele cincisprezece minute ale întâlnirii, reuşitele semnate de handbaliste precum Managarova, Barbosa, Meiroşu sau Manea permiţând campioanei României să se distanţeze confortabil pe tabela de marcaj. Jocul bun al formaţiei râmnicene a continuat şi în ultima parte a primei reprize, Oltchimul intrând la cabine cu un liniştitor avantaj de opt goluri (scor 18-10).
 

Iryna Glibko a impresionat în partea secundă


Jucătoarele dunărence, dirijate şi încurajate de pe marginea terenului de o antrenoare ce se anunţă o mare speranţă a handbalului feminin românesc (Alexandrina Soare – 37 de ani), au arătat o „faţă” cu totul nouă în prima parte a reprizei a doua, oferind o replică neaşteptat de solidă multiplei campioane a României. Chiar dacă galacticele au evoluat în acest joc sub nivelul cu care ne-au obişnuit, handbalistele de la Danubius au demonstrat că merită mai mult decât poziţia a zecea pe care o deţin în acest moment în clasamentul Ligii Naţionale. Ele au evoluat, pentru aproximativ cincisprezece minute, de la egal la egal în faţa uneia dintre cele mai puternice echipe de club din lume, Iryna Glibko fiind „asul” din mâneca tehnicienei de la Galaţi. Colega Iuliei Managarova de la naţionala Ucrainei (ambele handbaliste au evoluat pentru această selecţionată la CE din Serbia), golgetera Ligii Naţionale în acest moment cu 80 de goluri, a fost cea mai bună marcatoare a întâlnirii dintre Danubius şi Oltchim. Pivotul de numai 23 de ani şi-a dovedit eficacitatea în transformarea loviturilor de la 7 metri dar şi în ceea ce priveşte finalizarea cu gol a acţiunilor purtate pe semicerc.

Însă, chiar şi cu Iryna Glibko în mare formă, dunărencele nu au putut evita înfrângerea venită în mod logic. Danezul Jakob Vestergaard s-a arătat nemulţumit în ultimele cincisprezece minute ale întâlnirii de firava diferenţă pe care chimistele o mai aveau pe tabelă (cinci-şase goluri), solicitându-le elevelor sale, prin intermediul a două time-out-uri, mai multă eficacitate în ofensivă. Acestea s-au conformat, iar Iulia Curea, Allison Pineau sau Ionela Stanca au refăcut rapid şi chiar depăşit diferenţa înregistrată la pauză, Oltchimul impunându-se în finalul întâlnirii la o diferenţă de unsprezece goluri (scor 35-24).

Cele mai bune marcatoare ale partidei au fost: Alexandrina Barbosa 6 goluri, Iulia Managarova 5, Allison Pineau 5, Iulia Curea 4, Adina Meiroşu 4 (pentru Oltchim); respectiv Iryna Glibko 9 goluri, Daciana Curtean 3, Delia Mărginean 3 şi Irina Lazarin 3 (pentru gazde). Evoluţia cronologică a scorului în partida dintre Danubius şi Oltchim: 3-5 (minutul 10), 5-12 (’20), 10-18 (pauză), 17-23 (’40), 22-28 (’50), 24-35 (final).