Expoziție pentru sprijinirea tinerelor talente


muzeul_de_artaMuzeul de artă „Casa Simian” a fost vineri, 21 septembrie 2012, gazda unui vernisaj de pictură oferit de Beatris Alexandru. Printre iubitorii de frumos prezenţi la acest eveniment, organizat în colaborare cu Organizaţia Femeilor Liberale Vâlcea au putut fi remarcaţi: primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, artişti plastici vâlceni, politicieni și reprezentanţi ai mass media.

În deschiderea vernisajului, pictorul Gheorghe Dican – preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici aprecia că expoziţia se înscrie într-un nou curent în artă, reproduceri după mari artişti, Beatris Alexandru punându-şi amprenta personală în fiecare pictură expusă.  Primarul Frâncu a felicitat artista şi a lăudat iniţiativa doamnelor liberale de a organiza evenimentul. Edilul-șef a fost, de altfel, primul care a cumpărat două dintre tablourile expuse.

Pasionată de pictură încă din copilărie, Beatris Alexandru, vădit emoţionată, a subliniat că pentru ea pictura este un mod de viaţă, expoziţia fiind „un vis devenit realitate”. Tocmai din acest motiv, dorindu-și ca și alţi tineri talentaţi să-şi poată împlini visele, artista a dăruit o parte din sumele strânse în urma vânzării câtorva tablouri, unor elevi talentaţi din județ. Preşedinta OFL Vâlcea, Mihaela Andreianu, a apreciat că evenimentul este  pentru doamnele liberale un bun prilej de a demonstra că încurajarea valorilor şi a talentului a constituit întotdeauna o prioritate. „Iniţiativa colegei noastre, Beti Alexandru, este lăudabilă. Vrem să ajutăm tinerii încurajându-i să-și urmeze impulsul creativ. De asemenea, dorim să demonstrăm că au parte de suportul nostru în toate proiectele lor”, a afirmat doamna Andreianu.