Evenimente susţinute de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”


Europa 2014. Încotro?

Sâmbătă, 21 iunie, de la ora 10.30, la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea, Centrul EUROPE DIRECT Vâlcea va organiza evenimentul ”Europa 2014. Încotro?”, dedicat ziariștilor din presa locală vâlceană, al cărui invitat este domnul Luca Niculescu, redactor-șef Radio France Internationale și realizator Digi 24, cu o bogată experiență jurnalistică internațională.

Ca în fiecare an, Centrul de Informare ED își propune să ”scurteze” drumul documentării europene prin organizarea de întâlniri cu jurnaliști ce au expertiză în abordarea profesionistă a acestei arii de interes. Invitatul nostru va aborda temele: explicarea contextului actual european, rezultatele alegerilor și ce urmează în calendar, cine a câștigat, cine a pierdut, cum s-a văzut din Europa actuala campanie din România pentru europarlamentare și 2014 – încotro se îndreaptă Europa. 

Pentru participare: trebuie să faceți parte din grupul-țintă sau să fiți student la Studii europene/comunicare și să vă înscrieți prin mail la adresa bibliotecavl_cic@yahoo.com până în data de 19 iunie 2014, ora 16.00.

 

„Iubirea de aproapele meu”

Astăzi, 12 iunie 2014, începând cu ora 10.00, la Centrul Medical şi Social din Lădeşti, se desfăşoară o activitate în cadrul proiectului „Iubirea de aproapele meu”. Întâlnirea este organizată de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea – Secţia Împrumut Carte Adulţi, Sala de Lectură, Secţia „Mihai Pop”, Liga Femeilor Creştin Ortodoxe şi Asociaţia „Zâmbete Colorate”.

 

Întâlnire în cadrul atelierului Adolescentul

În sala Secţiei Multimedia-Internet a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea, astăzi, 12 iunie 2014, începând cu ora 14.00, are loc atelierul Adolescentului – „Conturarea profilurilor de adolescent”. Echipa de proiect: Adriana Edu, bibliotecar, prof. Cătălin Parăuşeanu (Colegiul Economic), consilier şcolar  Ligia Nichita (Liceul Tehnologic „Henri Coandă”), consilier şcolar Oana Diana Bădoiu, (Colegiul Energetic). Participă elevi cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani, de la liceele de mai sus. Atelierul este organizat de Secţia Multimedia Internet a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea.

 

Bibliotecarul Irina Luminiţa Grigore – bursă la Chicago

Cu ocazia conferinţei NEXT LIBRARY 2014, prof. Irina Luminiţa Grigore, bibliotecar la Secţia de Carte pentru Copii a Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea,  a câstigat o bursă de participare la acest eveniment care va avea loc între 10-25 iunie la Chicago. Conferinţa NEXT Library 2014 este o întâlnire internaţională a profesioniştilor din biblioteci cu o gândire inovatoare care îşi testează limitele pentru a determina schimbări care să susţină procesul de învăţare al secolului 21. Creată de Bibliotecile Publice Aarhus din Danemarca şi prezentată pentru prima dată în 2009, Conferinţa NEXT Library înseamnă a privi în viitor şi a explora natura în continuă evoluţie a bibliotecii publice în secolul 21. Pentru prima dată şi în parteneriat cu Bibliotecile Publice Aarhus, Biblioteca Publică din Chicago şi Consiliul Bibliotecilor Urbane va aduce Conferinţa în America de Nord, între 20- 25 iunie 2014, la Biblioteca Publică din Chicago. 

NEXT Library este mai mult decât o conferinţă, este o comunitate care a crescut pentru a include peste 500 de inovatori de bibliotecă din întreaga lume. Caleidoscopul global NEXT Library include Australia, Austria, Bhutan, Botswana, Bulgaria, Burkina Faso, Canada, China, Columbia, Croaţia, Danemarca, Egipt, Insulele Feroe, Finlanda, Germania, Grecia, Islanda, India, Indonezia, Italia, Letonia, Lituania, Moldova, Noua Zeelandă, Nepal, Olanda, Norvegia, Polonia, Qatar, România, Singapore, Slovenia, Suedia, Elveţia, Uganda, Marea Britanie, Ucraina, SUA şi Vietnam.