Evenimente la Biblioteca Județeană


Zilele Francofoniei

În lunile martie şi aprilie vor avea loc numeroase manifestări cultural-educative, organizate sub genericul „Soirées de la Franco­phonie”. Astfel, astăzi, de la ora 18.00, în Holul Mare, va avea loc deschiderea manifestărilor dedicate Zilelor Francofoniei. În program: „La Francophonie en dates et images” – documentar; „Louis XIV” – docu­men­tar realizat pe baza cărţilor de la Secţia „Fond Tradiţional”; Mărţişor muzical oferit de copiii de la clasa de pian a Galinei Nemţanu; „Les Châteaux de la Loire” – documentar. Organizator Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.

Curs de iniţiere în descoperirea culturii şi civilizaţiei asiatice

Astăzi, începând cu ora 14.00, în sala Secţiei Împrumut Carte în Limbi Străine, are loc un Curs de iniţiere în descoperirea culturii şi ci­vi­lizaţiei asiatice. Cursul este or­ga­nizat de Secţia Împrumut Carte în Limbi Străine a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea, iar trainer este Wendy Wang Dze Chia.

Concursul de oratorie „Debate Europe – Europa 2020”

Mâine, începând cu ora 11.00, în Sala de Conferinţe, are loc Concursul de oratorie „Debate Europe – Europa 2020”, adresat elevilor de liceu. Manifestarea este organizată de Centrul Europe Direct al Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea.