Etapa a XIX-a a făcut „lumină” în Liga a IV-a


• Posada şi Hidro au monopolizat Seria Nord
 

La sfârşitul săptămânii trecute, în Liga a IV-a vâlceană de fotbal s-au disputat partidele contând pentru etapa cu numărul nouăsprezece. Pe lângă victoria celor de la Hidro în marele derby al Seriei Nord, între ocupantele primelor două poziţii, rezultat care a echilibrat situaţia la vârful clasamentului, această rundă a fost una care a „cernut” şi mai mult echipele ce mai pot emite pretenţii pentru poziţiile care trimit în play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene.

Flacăra Horezu a fost marea perdantă, „olarii” rispind în „Treapt” o şansă foarte importantă de a se apropia de cele două formaţii care s-au instalat cu autoritate pe primele poziţii, Posada Perişani şi Hidro Râmnicu Vâlcea, după ce au cedat în faţa minerilor din Ocnele Mari, scor 2-4. Astfel, în urma acestei înfrângeri, ecartul dintre primele două clasate (fiecare cu câte 51 de puncte) şi Flacăra Horezu a sporit la opt „lungimi” şi doar o minune mai poate face ca jucătorii din oraşul primarului Fârtat să prindă un loc de play-off. Evoluând fără presiunea rezultatelor, FC Băbeni şi Viitorul Dăeşti au învins şi ele în runda trecută, fiind tot mai aproape de a ocupa locuri onorabile în această serie, în imediata apropiere a celor trei „granzi”.

Rezultatele consemnate în Seria Nord

Hidro Rm. Vâlcea – Posada Perişani 5-2

Flacăra Horezu – Minerul Ocnele Mari 2-4

Victoria Frânceşti – AS Căzăneşti 4-2

Conexin Runcu – U. Păuşeşti Măglaşi 4-1

Stejarul Vlădeşti – Viitorul Dăeşti 1-3

Viitorul Călimăneşti – Lotru Brezoi 2-1

FC Băbeni – Progresul Măldăreşti 2-0

Foresta Malaia a stat

În clasament, primele poziţii sunt ocupate de echipele: Posada Perişani 51p, Hidro Râmnicu Vâlcea 51p, Flacăra Horezu 43p, FC Băbeni 42p şi Viitorul Dăeşti 31p.
 

Unirea Drăgăşani, Voinţa Orleşti şi Minerul Berbeşti continuă lupta pentru primele două poziţii în Seria Sud. Experţi Popeşti a învins AS Creţeni şi păstrează locul patru


În Seria Sud, lupta pentru calificarea în play-off se anunţă ceva mai încinsă, cele trei mari favorite mergând „ceas” rundă de rundă, situaţie în care este lesne de înţeles că numele primelor două clasate se vor afla doar după disputarea meciurilor directe (aşa cum a fost etapa trecută, când Voinţa Orleşti a depăşit Unirea Drăgăşani şi a egalat situaţia la vârful clasamentului). Fără alte întâlniri directe, cele trei echipe fruntaşe au realizat un galop de sănătate în partidele ultimei runde: drăgăşenenii au trecut de Olteţul Alunu, Voinţa Orleşti a învins la CS Mădulari, iar Minerul Berbeşti la Oltul Ioneşti. Şi ocupantele poziţiilor patru şi cinci au avut parte de o etapă reuşită, Experţi Popeşti impunându-se în faţa primului lider al acestei serii, AS Creţeni, în timp ce Viitorul Valea Mare a câştigat întâlnirea cu AS Şirineasa.

Rezultatele consemnate în Seria Sud

Experţi 2000 Popeşti – AS Creţeni 3-2

Ştiinţa Grădiştea – Inter Suteşti 3-2

CS Mădulari – Voinţa Orleşti 0-4

Oltul Ioneşti – Minerul Berbeşti 0-3

Unirea Drăgăşani – Olteţul Alunu 3-0

Viitorul Valea Mare – AS Şirineasa 2-1

Juventus Roeşti – CS Şuşani 0-3*

*rezultat decis la „masa verde”

Topologul Galicea a stat

În clasament, primele poziţii sunt ocupate de echipele: Unirea Drăgăşani 44p, Voinţa Orleşti 44p, Minerul Berbeşti 43p, Experţi 2000 Popeşti 35p şi Viitorul Valea Mare 32p.