„Este nevoie de responsabilitatea, disciplina și solidaritatea tuturor”


Traversăm o perioadă dificilă în viaţa noastră. România, alături de Europa și de aproape întreaga lume, se confruntă cu una din cele mai grave crize din ultima sută de ani – criza provocată de coronavirus. În acest context, este nevoie de responsabilitatea, disciplina și solidaritatea tuturor. Respectarea regulilor de igienă personală, evitarea aglomeraţiei, amânarea drumurilor inutile sunt cerințe minimale în această perioadă. Depăşirea acestei situaţii nu depinde doar de măsurile luate de autorităţi. Depinde în primul rând de eforturile individuale şi ale comunităților locale.
Guvernul PNL s-a implicat cu toată determinarea în bătălia împotriva coronavirusului. Nu avem de toate, nu este simplu, nici nu e ușor, dar facem tot posibilul pentru ca România să traverseze cu bine această perioadă grea. Ministerele de resort au adoptat deja un set de măsuri sociale, economice şi acordă facilităţi fiscale pentru persoane fizice şi mediul de afaceri extrem de vulnerabil în acestă perioadă. În continuare, se au în vedere crearea unor strategii şi planuri care să sprijine toate categoriile afectate.
Fac apel la dumneavoastră să respectați indicațiile autorităților, să fiți solidari cu semenii voștri și să evitați accesarea sursele de informare care induc panică și promovează informații false. Este nevoie de ajutorul și implicarea fiecăruia dintre noi. Este necesar să stăm în casă sau să plecăm doar la serviciu şi pentru aprovizionare, să îi protejăm pe cei în vârstă, minimizând expunerea acestora, să urmăm metodele de prevenție indicate de autoritățile sanitare, dar mai ales, să nu intrăm în panică. Răbdare, respect şi solidaritate! O facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru binele social. O facem pentru viața și viitorul nostru. Cu eforturile tuturor, vom putea ieși cu bine din această încercare nemaîntâlnită pe plan mondial de la gripa spaniolă din 1918-1919.
În final, doresc să le mulțumesc cadrelor medicale, militare, celor din poliţie, jandarmerie care stau în prima linie, la datorie, pentru toate eforturile pe care le fac pentru a ne proteja.
Respectând toate solicitările autorităților, totul va fi bine!
• Romulus BULACU, senator PNL Vâlcea