Emoția unui nou început pentru geniștii de la „Panait Donici”


În această perioadă, la sediul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”, s-au desfăşurat multiple activități, în cadrul cărora noii serii de soldați profesioniști aflați la modulul instruirii individuale de bază i-a fost prezentat Drapelul de Luptă al unității, istoria și misiunea centrului, precum și ceremonia de înmânare a armamentului individual de luptă.
Dacă ceremonia a debutat cu emoția celor mai tineri militari care au ales să facă parte din marea familie a armei geniu, finalul acesteia a adus emoții și mai mari, întrucât mai mulți militari din cadrul unității au depus armele în rastel și au început o nouă etapă în viața lor.
Este vorba despre Mm.pr. Ilisei Eusebio-Iulian, Plt.adj.pr. Fronie Cristian, Plt.adj.pr. Șandru Gheorghe, Plt.adj. Grecu Ion, Plt.adj. Simoiu Dumitru, Plt.adj. Negoescu Florian, Plt.adj. Constantinescu Paul, Plt.adj. Ciucă Alexandru, Plt.adj. Ciucă Valentin, Plt.adj. Morlova Daniel și Cap. III Constantinescu Petre, care și-au îndeplint misiunea cu succes în slujba patriei, și care, de acum înainte, vor descoperi noi provocări și emoții dincolo de viață cazonă.
După citirea ordinului Șefului Statului Major al Forțelor Terestre și al comandantului Centrului de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici” de trecere în rezervă și prezentarea unui scurt istoric al fiecărui militar, comandantul centrului, colonel ing. Cristian-Gabriel Arinton, le-a înmânat diplome de excelență și plachete în semn de recunoștință pentru activitatea și profesionalismul demonstrat pe parcursul întregii cariere.
Text: Lt. Radu Petroșel
Foto: Lt-col Angel-Cătălin Florea