Emilian FRÂNCU, primarul Râmnicului, te cheamă duminică, 29 iulie, la VOT, la referendum: „Să arătăm că suntem un popor cu valenţe democratice!”


Dragi râmniceni,

S-a pus în discuţie în ultimele săptămâni dacă noi, ca români, suntem un popor cu valenţe democratice, dacă avem un stat democratic sau nu. Cred că ştim cu toţii că răspunsul la aceste întrebări este un DA ferm şi hotărât! Avem ocazia duminica ce vine, pe 29 iulie, să arătăm clar acest lucru, făcând cel mai democratic şi liber gest: să mergem la vot!

Ca primar al Râmnicului, respect toate opiniile de orice fel, însă mă simt obligat în acelaşi timp, faţă de toţi, să vă invit să mergeţi la vot, pentru că doar aşa putem găsi un consens, doar aşa putem şti cine suntem ca popor. Într-o democraţie, tensiunea politică, problemele sociale, dilemele şi antagonismele se rezolvă doar prin vot. Nu prin tribunale sau cu mergând cu pâra la Bruxelles sau Berlin.

Referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Băsescu nu e o formalitate. Suntem în faţa unui eveniment crucial care ne poate schimba viaţa, cel puţin pentru următorii 4-5 ani. În acelaşi timp e un moment pe care trebuie să îl tratăm toţi cu responsabilitate, pentru că vorbim de schimbarea unui şef de stat care a încălcat Constituţia – legea fundamentală a unui popor.

Când un preşedinte vrea să fie mai mult decât i se dă voie, aşa cum a făcut Traian Băsescu, rezultatele proaste se văd. Încălcarea Constituţiei de către acesta nu a fost doar o subtilitate juridică, nu a fost doar o chichiţă avocăţească! Românii au avut de suferit direct. Băsescu a vrut să comande tuturor, asemeni unui dictator. S-a amestecat în problemele economice şi sociale ale României, în justiţie, peste tot! Drept pentru care a făcut economia praf, şi-a bătut joc de salarii, de pensii, de veniturile celor defavorizaţi!

Rezultatul este vizibil: tensiune socială, nervozitate, oameni disperaţi, care trăiesc cu sentimentul că statul îşi bate joc de ei, că justiţia şi poliţia merg anapoda şi lista poate continua la nesfârşit aproape. Traian Băsescu a făcut toate aceste lucruri abuzând de Constituţie, acţionând ba ca prim ministru, ba ca preşedinte de partid, ba ca aşazis specialist în justiţie şi aşa mai departe.

Vă chem pe toţi cei care aţi fost alături de mine şi m-aţi ales primar al Râmnicului, pe 29 iulie, să mergeţi să terminăm ce am început ca proiect politic – să scăpăm de PDL, acest partid care a sufocat România, dar şi Râmnicul. Adică să îl demitem prin vot pe Băsescu! Celor care sunteţi de altă opinie, cu respect vă adresez invitaţia de a vă prezenta la vot, pentru a putea rezolva această problemă vitală pentru viitorul României!

Emilian FRÂNCU,

primarul municipiului Râmnicu Vâlcea