Emilian FRÂNCU a cerut ministrului Sănătăţii fonduri pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Horezu cu aparatură corespunzătoare


I N T E R P E L A R E

Adresată: Ministerului Sănătăţii

Domnului ministru: RITLI Ladislau

Domnule ministru,

Oraşul Horezu din judeţul Vâlcea se mândreşte cu una din cele mai moderne clădiri din ţară în care funcţionează un spital orăşenesc. Recent, în data de 10 septembrie 2011, primarul Constantin Niţu a inaugurat în cadru festiv finalizarea lucrărilor de construcţie la Spitalul Orăşenesc Horezu, una din investiţiile de importanţă majoră derulate în ultimii douăzeci de ani în judeţul Vâlcea. Ţin să precizez că aceste lucrări au fost începute încă din anul 1995, iar un merit deosebit în ridicarea acestei unităţi spitaliceşti îi revine fostului prim ministru al României, domnul Călin Popescu TĂRICEANU, care în cei patru ani de guvernare liberală a sprijinit administraţia locală de atunci cu importante fonduri băneşti. Restul fondurilor necesare dării în folosinţă a spitalului s-au primit în ultimii doi ani.

Din păcate, deşi această unitate medicală dispune de o clădire modernă, nu este dotată cu aparatură necesară efectuării unor investigaţii de foarte bună calitate pacienţilor internaţi aici şi, implicit, nu poate să atragă specialişti cu renume, care să dorească să practice aici un act medical performant.

Deoarece acest spital deserveşte o importantă comunitate locală din depresiunea Horezu, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicaţi dacă aveţi în vedere alocarea de fonduri în vederea utilării Spitalului Orăşenesc Horezu cu aparatura medicală necesară.

Solicit răspuns verbal şi scris.

Senator,

Emilian FRÂNCU