Elevii din Vâlcea luptă pentru premiile concursului „Igienă acasă și la școală”


Cea de-a doua etapă a concursului educațional „Igienă acasă și la școală”, dedicată elevilor de gimnaziu și preșcolarilor, s-a finalizat în data de 14 mai 2012, după șase luni de activități creative și provocări. 1000 de elevi de gimnaziu și 1000 de preșcolari din Vâlcea se luptă cu elevii din alte 9 județe din țară pentru câș­tigarea concursului „Igienă acasă și la școală”. Timp de două săptămâni, lu­cră­rile copiilor pot fi susținute prin vot pe platforma concursului: www.zeromicrobi.ro Proiectul educațional „Igienă acasă și la școală” s-a desfășurat în Vâlcea pe perioada anului școlar 2011-2012 în 20 de școli și tot atâtea grădinițe.

Pentru încurajarea elevilor și pentru recunoașterea celor mai bune lucrări, vă invităm să votați, în perioada 16-29 mai, pe site-ul www.zeromicrobi.ro, cele mai bune campanii (clasele V-VIII) și cele mai bune povești (grădinițe) dintre cele patruzeci de lucrări înscrise de școlile și grădinițele din Vâlcea.

La nivelul întregii țări, cele 200 de grădinițe înscrise în concurs au realizat benzi desenate pline de învățăminte pe tema igienei, în care prinți și cavaleri luptă alături împotriva armatelor de microbi. În ceea ce privește cele 200 de școli de gimnaziu implicate în concurs, echipe de 50 de elevi din fiecare unitate au implementat campanii de informare pe tema igienei. Fiecare școală a desemnat un lider care a participat în luna ianuarie, la Sinaia, la o sesiune de  training-uri pe teme de organizare, gândire creativă și inovativă, colaborare în echipă și leadership.

Etapa de votare este foarte importantă în calculul final al punctajului (20% din nota finală) și, de aceea, copiii au mare nevoie de susținere. În afară de punctele obținute prin vot,  școlile vor primi și punctaje oferite de reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, precum și de reprezentanți ai sponsorilor.