Edilii Sonia Iliescu și Ion Nicolae sprijină profesorii navetiști


Nu mulți sunt primarii care au înțeles că trebuie sprijinit și învățământul și nu ne referim doar la reabilitarea/modernizarea școli­lor, ci și la ajutorarea cadrelor didactice. Mai ales că dascălii nici nu se bucură de salarii adecvate muncii depuse. Un adevărat sprijin ar însemna și decontarea transportului, iar acest lucru l-au înțeles edilii Sonia Iliescu din Racovița și Ion Nicolae din Câineni.
„În nicio lună nu s-a pus problema nedecontării navetei profesorilor. Câți sunt navetiști? Toți și nu vorbesc de trei, patru. Asta e. Atâta timp cât se poate, de ce să n-o facem?”, susține Sonia Iliescu, primar Racovița.
Aceeași părere este împărtășită și de alesul local din Câneni, Ion Nicolae.
„În prima ședință de Consiliu Local, s-a dezbătut și problema decontării navetei profesorilor. Avem buget mai mic comparativ cu cel din 2015, dar mergem pe aceeași linie: jumătate din trans­­port va fi decontat de pri­mărie. Măcar atât să facem pen­tru dascăli”, a precizat, pen­tru ziarul nostru, liberalul Ion Nicolae.
Sunt destui edili în județ care nu țin cont de acest aspect așa cum sunt și multe procese pe rol intentate de sindicaliștii din domeniu. La fel de multe sunt și procesele câștigate de profesori.