Echipa de handbal masculin a CSȘ, pe primul loc la juniori II


• echipa râmniceană se pregătește pentru derby-ul cu LPS Târgu Jiu
După cum ați aflat la momentul oportun din paginile Curierului, județul nostru se poate mândri, începând cu sezonul 2018/2019, cu o formație da handbal masculin, care participă în campionatul de juniori II. Chiar dacă fetele au fost dintotdeauna fruntea handbalului în Vâlcea și au făcut cunoscut județul nostru în țară, dar, mai ales, peste hotare, iată că băieții au pus «gând rău» acestor performanțe. Echipa de băieți a Clubului Sportiv Școlar Municipiul Râmnicu Vâlcea se descurcă foarte bine în Seria E a Campionatului Național de Juniori II. Tinerii sportivi, pregătiți de antrenoarea Stăncuța Guiu, au bifat trei victorii în tot atâtea meciuri oficiale disputate de la debutul sezonului și au trecut pe primul loc în seria din care fac parte. Vă reamintim, handbaliștii au început sezonul pe 15 septembrie, atunci când, în sala de sport a Colegiului Energetic din nordul Râmnicului, s-au impus cu 35-25 în fața celor de la CSȘ Sibiu. Pe 22 septembrie, CSȘ Municipiul Râmnicu Vâlcea a evoluat la Craiova, contra Clubului Sportiv Școlar din localitate, succesul revenind echipei noastre, scor 38-32. În fine, într-un meci disputat sâmbătă, 29 septembrie, tot în sala de sport a Colegiului Energetic, CSȘ Municipiul Râmnicu Vâlcea s-a impus destul de facil în fața grupării mehedințene CSȘ Drobeta Turnu Severin, scor 34-23.

Situația în clasamentul Seriei E

În urma celor trei victorii destul de categoric obținute, CSȘ Municipiul Râmnicu Vâlcea ocupă primul loc în clasamentul Seriei E din întrecerea masculină dedicată juniorilor II. Elevii antrenoarei Stăncuța Guiu au maxim de puncte, șapte, și un golaveraj de +27. Pe locul secund în clasament, tot cu șapte puncte acumulate, dar cu un golaveraj inferior, se află echipa Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Locul al treilea în clasament este ocupat de CSȘ Hunedoara, cu cinci puncte. Pe locul patru se află CSȘ Craiova, cu trei puncte. Codașele Seriei E sunt CSȘ Sibiu (un punct) și CSȘ Drobeta Turnu Severin (fără puncte acumulate).

Programul etapei a IV-a

Meciurile din cadrul etapei a șasea, programate pentru 6 octombrie, vor aduce și derby-ul Seriei E. În sala de sport a Colegiului Energetic, CSȘ Râmnicu Vâlcea va primi vizita LPS Târgu Jiu, partida aducând față în față singurele formații cu punctaj maxim din această serie. Un alt duel interesant va fi cel dintre CSȘ Craiova și CSȘ Hunedoara, un meci strâns pentru locul al treilea. În ultimul meci al etapei, codașele Seriei E, CSȘ Drobeta Turnu Severin și CSȘ Sibiu se vor întâlni într-un duel al onoarei.