După anunțul lui Borza că e gata să dea carierele înapoi la CEO, Glomnicu mobilizează minerii pentru „marea evadare de la CET Govora”!


• liderul minerilor a sondat deja piața și spune că ortacii n-au încredere în CJ Vâlcea pentru a le asigura un viitor cât de cât stabil

După cum vă anunțam și în edițiile precedente, acţionarii Com­ple­xu­lui Energetic Oltenia au res­pins recent prelungirea termenului de cedare a unor terenuri către CET Govora, parte din înţelegerea de transfer a Carierei Berbeşti, iar Remus Borza a declarat pe această temă că dacă CE Oltenia nu va respecta contractul de transfer al afacerii, este bucuros să dea înapoi „o mie de specialişti în minerit şi trei cariere minunate de pământ“. Vorbele administratorului judiciar au ajuns direct la Dorel Glomnicu (foto), unul dintre sindicaliștii din Berbești care s-au opus din răsputeri acestui transfer.
Astfel, imediat după apariția aces­tui blocaj, liderul de sindicat și-a luat la întrebări mai mulți colegi referitor la posibilitatea revenirii în curtea CEO: „Am vorbit, într-o primă fază, cu câteva zeci de mineri. Vreau să vă spun că nici unul nu s-a arătat încrezător într-un viitor alături de CJ Vâlcea. Lumea vede că problemele județului se înmulțesc de la o zi la alta, iar politicul este depășit de situație. În zilele următoare, voi convoca mai multe întâlniri cu oamenii în care, nu vă ascund, că voi milita pentru revenirea la CEO. Planul este să strângem cât mai multe semnături din partea lor, undeva la 80-90% din actualii angajați cu care să mergem la Ministerul Economiei.”

Vâncea îi taie aripile: „CEO îi închide în secunda doi!”

Referitor la posibilitatea ca mineritul vâlcean să se întoarcă în curtea gorjenilor, liderul UST Cartel ALFA este cât se poate de tranșant și-și contrazice prietenul și colegul sindical: „E un subiect încheiat! Toată lumea știe că ăia de la Gorj nici nu mai vor să audă de mineritul de la Berbești-Alunu. Nici nu știau cum să scape mai repede și ei acum vor să se întoarcă… Unde? CEO e pe ducă și dacă, prin absurd, ar fi să se întoarcă la CEO, în secunda doi ar fi trimiși acasă că nimeni nu și-i mai permite…”