Duelul marilor orgolii (2)


Damila are prima şansă la victorie

Fotbaliştii pregătiţi de tehnicianul Erik Lincar au impresionat în prima parte a sezonului, Damila Măciuca fiind o adevărată „sperietoare” pe propriul teren, indiferent de numele adversarului care a poposit pe stadionul din Drăgăşani. În cele şase partide jucate „acasă”, galben-verzii nu au simţit nicio­dată gustul amar al înfrângerii în faţa proprilor suporteri. Mai mult decât atât, ei au reuşit să câştige nu mai puţin de cinci dintre aceste întâlniri (2-0 cu FCM Târgu Mureş; 2-0 cu Voinţa Sibiu – punctele câştigate de Damila în acest joc au fost retrase după abandonul Voinţei; 3-0 cu FC Bihor; 1-0 cu Uni­rea Alba Iulia şi 2-0 cu FC Olt Slatina), remizând „alb” (0-0) cu ACS Poli Timişoara. Din câte se poate observa, defensiva Damilei a fost cu adevărat de „beton” în meciurile disputate la Drăgăşani, aceasta fiind „cheia” care a permis ca în conturile grupării din Măciuca să intre nu mai puţin de 16 puncte (din 18 posibile). Damila are şi sâmbătă neapărată nevoie de cele trei puncte puse în joc, orice alt rezultat în afară de victorie putând face ca trupa pregătită de Erik Lincar să piardă contactul cu podiumul clasamentului din Seria Vest, mai ales în eventualitatea în care contracandidatele directe (Corona Braşov, ACS Timişoara şi FCM Târgu Mureş) ar obţine rezultate pozitive în penultima rundă a turului de campionat.

De partea cealaltă, CSM Râmnicu Vâlcea a fost considerată o „ciucă a bătăilor” pe terenuri străine, municipalii înregistrând sub comanda a doi antrenori (Constantin Schumacher şi Laurenţiu Tudor) patru înfrângeri în primele partide, fără să înscrie măcar un gol. CSM a spart însă „gheaţa” la acest capitol în urmă cu două etape, acolo unde nu se aştepta nimeni, pe terenul liderului Corona (scor 3-2), vâlcenii câştigând astfel primul meci disputat în deplasare.

Ţinând cont de toate aceste aspecte, Damila Măciuca porneşte evident cu prima şansă în derby-ul vâlcean, însă nu trebuie uitat că într-un sport precum fotbalul surprizele sunt oricând posibile, CSM Râmnicu Vâlcea fiind o formaţie capabilă să reziste şi să pună probleme, chiar în fief-ul rivalei judeţene.