Drumul comunal din Vlăduleşti – Stoileşti, pietruit cu ajutorul lui Dan Niţu


buican_nituCandidatul USL la Senatul României în colegiul Uninominal nr. 2 Brezoi – Horezu, Remus Daniel Niţu, va ajuta administraţia locală din comuna Stoileşti să pietruiască o porţiune din drumul comunal care străbate satul Vlăduleşti. Patronul firmei Damila a trimis în localitate 30 de maşini cu piatră şi un utilaj pentru a amenaja această cale de acces, singura din sat şi cea care asigură legătura cu centrul comunei. „Drumul arată cu adevărat foarte rău şi ne-am gândit să venim în sprijinul acestor oameni să îi ajutăm să treacă măcar de această iarnă. Vom aduce cel puţin 30 de maşini cu piatră care să fie puse pe acest drum . Nu cred că o să rezolve definitiv problema, dar condiţiile o să fie cu totul altele”, a precizat Niţu. Cele 130 de persoane care locuiesc în zonă aşteaptă de 27 de ani ca autorităţile locale să le repare drumul, dar până acum acesta nu a constituit o prioritate pentru primarii care au condus comuna. „Pe porţiunea de un kilometru din drumul judeţean care ajunge în sat, din 1985 şi până acum a fost pusă o singură maşină de piatră, că era o gaură mare în mijlocul lui. Şi pe drumul ăsta de pantă unde stăm noi s-a mai adus ceva piatră pe timpul primarilor care au fost până acum, dar a trebuit să ne descurcăm singuri, căci ne-au lăsat cu mormanele de material în drum şi noi a trebuit să îl întindem. A trebuit să plătim noi autogrederele ca să punem materialul”, a adăugat, revoltat de situaţie, un localnic.

Proiect pentru modernizarea infrastructurii

Lucrările de amenajare a acestui drum, care măsoară aproximativ trei kilometri, au început luni, 19 noiembrie, urmând ca, în perioada următoare, să fie întocmit şi un proiect pentru modernizarea lui. „În comuna Stoileşti sunt multe probleme. Este o reţea de drumuri comunale de aproximativ 100 de kilo­metri care, din păcate, în ultimii 20 de ani nu au beneficiat de prea multe investiţii. E greu şi lumea nu trebuie să spere că noi vom putea face într-o lună, două, toate lucrurile care nu s-au făcut în zeci de ani. Suntem preocupaţi să sprijinim administraţia publică locală, să sprijinim cetăţenii din toate comunele vâlcene pentru a putea beneficia de infrastructură cât de cât modernizată. Drumul de aici este în ultimul hal şi am apelat la sprijinul domnului viitor senator Dan Niţu, pentru a putea aranja pe o perioadă scurtă acest drum, urmând ca pe viitor să facem un proiect prin care să-l modernizăm pentru ca şi aceşti cetăţeni să aibă un drum european”, a dat asigurări Cristian Buican, reprezentantul USL pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul Brezoi.

Comuna Stoileşti este una dintre cele mai întinse localităţi rurale din Vâlcea. Din cauza reliefului fragmentat, platourile înguste alternând cu văi adânci, aici au loc frecvent alunecări de teren care au dus, în timp, la degradarea drumurilor. Din cei aproape 100 de kilometri de drumuri comunale, zeci sunt surpaţi, iar de asfalt nici nu poate fi vorba. În total, doar şapte kilometri din drumurile localităţii au fost asfaltaţi în ultimii 20 de ani, dar şi aceia pe porţiuni mici.