Dramatism în ploaie


• CSM Rm. Vâlcea – Damila Măciuca 1-0 (Stoica ’90)

• „Verzii” lui Niculescu au fost eliminaţi din cursa către promovare

• ACS Timişoara şi Corona Braşov vor evolua, din vară, în Liga I
 

În pofida condiţiilor meteo total nefavorabile disputării unui meci de fotbal, cu ploaie măruntă ce a căzut pe aproape întreaga durată a partidei, dar şi torenţială în anumite momente, însoţită de tunete şi fulgere, aproape 3.000 de spectatori au rămas, joi după-amiază, de neclintit în tribunele stadionului „Municipal” din Parcul Zăvoi. Pe teren se întâlneau CSM Rm. Vâlcea şi Damila Măciuca, un adevărat derby al orgoliilor locale, amplificat însă foarte mult de dorinţa oaspeţilor de a obţine o victorie care să îi ducă mult mai aproape de promovarea în Liga I. Însă, din păcate pentru spectacolul fotbalistic, ploaia a fost cel mai dur adversar al ambelor formaţii, terenul inundându-se după numai 17 minute de la startul reprizei secunde (atunci când scorul era 0-0). Mai mult de 30 minute a fost întreruptă partida, momente în care angajaţii de la CSM au depus eforturi consistente pentru scoaterea apei de pe teren, cu celebrele T-uri. În cele din urmă, chiar dacă gazonul era îmbibat de apă, iar oficialii Damilei doreau ca jocul să fie amânat cu 24 de ore, centralul Cătălin Popa din Piteşti a decis reluarea partidei. Ultimele 30 de minute ale întâlnirii nu au adus decât o luptă surdă la mijlocul terenului, cu multe faulturi extrem de dure, arbitrul fiind nevoit să arate nu mai puţin de trei cartonaşe roşii (două pentru Damila), dar şi momente mai rar întâlnite pe un stadion de fotbal, în care publicul spectator, încuraja frenetic echipa vizitatoare şi o huiduia pe cea gazdă, simţind că Vâlcea poate avea o echipă în Liga I, după 26 de ani, dar numai în eventualitatea în care Damila câştiga partida şi beneficia de jocul rezultatelor din alte meciuri. Din păcate pentru aceşti fani, care au rezistat uzi şi în frig aproape trei ore, „verzii” lui Claudiu Niculescu au primit gol la una dintre ultimele acţiuni ale partidei, atunci când Ionuţ Stoica a marcat unicul gol.

La ieşirea de pe teren, municipalii lui Alexandru Pelici au fost huiduiţi copios (ca să nu zicem înjuraţi precum la uşa cortului), fotbaliştii Damilei au fost aplaudaţi, iar antrenorului lor, Claudiu Niculescu, i-a fost scandat numele la scenă deschisă.

În timpul conferinţei de presă, Niculescu a fost primul care a vorbit, acesta declarându-se dezamăgit de prestaţia centralului piteştean, care a decis ca meciul să continue în condiţiile acelea „de polo” cum le-a numit fostul atacant dinamovist. De cealaltă parte, Alexandru Pelici, antrenorul de la CSM, şi-a felicitat elevii pentru prestaţia deosebită într-un meci atât de deficil, jucat în mare măsură prin bălţi şi noroaie, apreciind ca nefondate acuzele care se aduc echipei sale, cum că nu şi-a apărat corect şansele în meciul împotriva Coronei (când a pierdut), iar joi, în faţa Damilei, municipalii şi-au dat viaţa pe teren, numai să nu lase echipa din sudul judeţului nostru să realizeze marea performanţă, aceea de a promova în Liga I.

Ambele formaţii au venit la meci însoţite de galerii, cea a Damilei fiind mai numeroasă. Totuşi, fanii râmnicenilor au realizat un spectacol mai mare, aprinzând torţe şi afişând bannere precum: „NU LĂSAŢI OLTCHIMUL SĂ DISPARĂ”, „BILETE VIP ATI VRUT ÎN LIGĂ ACUM VEŢI MAI FI LÂNGĂ ECHIPĂ?”.

Şi fanii Damilei au postat câteva mesaje sugestive: „RESPECT CLAUDIU, PRIN MARI PERFORMANŢE AI APRINS ÎN NOI SPERANŢE”, „LA DOI PAŞI DE PROMOVARE PUTEM JUCA ÎN VÂLCEA OARE?”.