Doi minori din Bărbătești, preluați de DGASPC Vâlcea


Grupul de Intervenție Rapidă, proiectul inițiat de prefectul județului, Radu Renga, dă roade. Pe data de 11 ianuarie, doi copii au fost luați din familiile dezorganizate. Sesizarea privind pericolul în care se află  cei doi minori a fost făcută chiar de către edilul localității, Constantin Bănacu. În urma apelului, la fața locului s-au deplasat în regim de urgență membri ai Grupului de Intervenție Rapidă, respectiv ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, precum și ai Instituției Prefectului- județul Vâlcea.
După finalizarea anchetei, cei doi copii cu vârsta de 4 luni, respectiv 2 ani au fost luați de către reprezentanții DGASPC Vâlcea și duși în Centrul de Primiri în Regim de Urgență din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Reamintim că proiectul inițiat și implementat de reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut prima sesiune de formare în data de 19 octombrie 2016, în orașul Brezoi. La deschiderea sesiunii, prefectul Radu Renga preciza că își dorește ca prin asemenea întâlniri să se creeze „o rețea de comunicare” în rândul comunităților.