DJST pune la dispoziţie 128 de locuri în taberele sociale


Ministerul Tineretului şi Sportului a aprobat în acest an Direcţiei pentru Sport şi Tineret Vâlcea, conform normelor Metodologice în vigoare, un număr de 128 locuri pentru tinerii cu nevoi sociale, precum şi pentru tinerii cu dizabilităţi. Astfel, un număr de 90 de copii selectaţi prin programul taberelor sociale şi 38 de copii prin tabere
destinate micuţilor cu dizabilităţi se vor bucura de momente de neuitat, timp de 5 zile, la Predeal, într-o locaţie a MTS.

„Seriile au fost astfel stabilite, pentru perioada 25-30 iulie, respectiv 24-29 august. Noutatea metodologiei aferente anului 2013 este aceea că beneficiarii taberelor sociale vor fi doar copiii şi tinerii instituţionalizaţi, aflaţi în centre de plasament/rezidenţiale. Participanţii la taberele sociale vor fi selectaţi în ordinea descrescătoare a mediilor generale din ultimul an şcolar încheiat. Prioritate vor avea elevii care nu au mai beneficiat niciodată de o tabără socială. Dosarele vor fi centralizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, care le va transmite spre aprobare Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea. Doresc să aduc mulţumiri pe această cale DGASPC pentru colaborare şi promptitudine”, a conchis Silvia Nadolu, directorul executiv adjunct al DJST Vâlcea.