Distracție și voie bună la Zilele Călimăneștiului


Trei zile de voie bună, cultură vor regăsi cei care vor păși în Călimănești din 19 mai și până pe 21 mai. Cu ocazia marcării a 629 de ani de atestare documentară, autoritățile locale, în frunte cu primarul Florinel Constantinescu, au organizat Zilele Călimăneștiului. Vineri, 19 mai, de dimineață, are loc ședința solemnă a CL al orașului Călimănești, urmat de Te Deum la Mânăstirea Cozia, iar de la ora 13.30 va avea loc lansarea cărții „Călimănești 2038”, autor Dan Zamfirache. Lansarea se va ține la Biblioteca „A.E. Baconsky”.
Tot vineri, în Parcul Central, va avea loc un târg gastronomic și spectacole artistice, cu interpreți de seamă: Maria Ciobanu, Ionuț Dolănescu, Doinița Dolănescu, Sebastian Stan, formația profesionistă „Rapsodia vâlceană”, Ansamblul „Strugurelu din Drăgășani” și Ansamblul „Doina Oltului” din Călimănești.
Manifestările continuă a doua zi, când se va da start concursului „Cozia Mountain Bike” și vor cânta Pepe Latin Music și Conexiuni Band. În utlima zi a manifestărilor, pe 21 mai, când vor cânta Proconsul și Black Ice Band, vor avea loc spectacole de teatru și animație pentru copii și reprezentanții de karate. Totul se încheie cu un foc de artificii.