Discovery Kids, vicecampioană națională U14!


Profesorii Alina Borța, Bogdan Pîntea și Marius Tanislav, împreună elevele lor de la Școala Gimnazială „Discovery Kids”, au reușit o superbă performanță în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal fete, categoria U14.
Denisa Ștefan, Thea Popa, Eliana Băjan, Ilinca Preduca, Andreea Barbu, Maria Balici, Ștefania Tanislav, Ștefania Birete, Ingrid Ticuță, Izabela Florescu și Carina Grigorescu, micile fotbaliste vâlcene care alcătuiesc o echipă de doar 6 luni (!!!) au reușit să obțină miercuri, la Constanța, medaliile de argint în cadrul competiției amintite, desfășurate cu motto-ul FRF „Împreună Suntem Fotbal” .
Talentul și încrederea tinerelor fotbaliste au fost factorii care au convins părinții-sponsori că merită toate încrederea, sportivele beneficiind de o pregătire la Mamaia cu 5 zile înainte de competiție. Rezultatele s-au văzut, Discovery Kids fiind învinsă doar în finală, cu 1-0, de LPS Cluj. Golul victoriei ardelencelor a fost reușit în ultimul minut de joc. Ar mai trebui precizat că toată echipa adversarelor elevelor râmnicene face parte din reprezentativa României!
O performanță remarcabilă pentru o școală privată vâlceană, care în acest an sărbătorește și prima promoție de copii absolvenți de gimnaziu!

Adăugăm la final cuvintele pe care mândrul diriginte al clasei a VIII-a le-a postat după obținerea medaliilor de argint:

„Simt nevoia să scriu următoarele lucruri, deoarece sunt fascinat de ceea ce s-a întâmplat astăzi, fiind foarte probabil greu de înţeles cum de o echipă "no name" a putut lupta de la egal la egal în finala ONSȘ cu echipa Clujului de la LPS, echipă ce are şi jucătoare membre ale lotului naţional.
Să începem cu domnul Tanislav, sau cum îi spun fetele, domnul Marius. Dumnealui este mastermindul pasionat ce le-a înţeles pe fete atât strategic, cât și emoţional, reușind să închege fascinant de rapid echipa de fotbal. Continuăm cu părinţii care şi-au susţinut copiii şi au fost alături de ei, îndemnându-i la acţiune chiar şi atunci când oboseala și accidentările se transformau în lacrimi de frustrare şi nesiguranţă.
Mai departe ajungem la artileria pusă la dispoziţie de domnul Băjan. Odată picate în mâinile suporterilor noștri, toate drăcoveniile astea fonice au brăzdat frustrarea pe chipul adversarilor , sorbind neostenit din moralul acestora. Mulţumim, domnule Băjan, că i-aţi lăsat să-și cânte inimile într-un cor al susţinerii pentru echipa Discovery.
Ia să vedem ce ar fi mai departe! Oh, da, miss Alina, care și-a folosit mentalitatea specifică sportivului și antrenorului de sportivi de performanţă, pentru a se asigura că somnul, mesele şi spiritele au fost well taken care of. Ajungem și la miezul fructului cules astăzi: fetele noastre, luptătoarele noastre care au tras meci după meci, care s-au trezit cu plămânii goliţi de aer de la impactul cu adversarul sau mingea, care și-au rupt spatele de la ghiulelele primite in coaste, care şi-au spart buzele si şi-au decorat genunchii şi coatele cu inimi din carne vie.
Știu că toate acestea s-au întâmplat deoarece spiritul şcolii noastre este unul care, acolo unde se doreşte, creează astfel de momente alături de copii şi părinţi.
Voi încheia revenind la fetele astea care s-au depăşit, răs depăşit şi au înflorit (scuze, mister Marius, aici e cu floricele) în jucătoarele de astăzi. O citez pe doamna Balici: ,,Au ajuns până aici pentru că au luptat şi cu inima, şi cu mintea". Terenul de fotbal- a fost grădina lor, iar noi, cei ce le-am fost alături, grădinarii. Vom sădi în continuare. Nu ne oprim la fotbal!
Mai erau multe de spus, dar cred că am atins esenţialul.
P.S. Thea este portarul campionatului. Fără prea multă experienţă în teren, a scos lovitură după lovitură, meci de meci. A avut multe faze astăzi în care a excelat. A fost doar un joc de probabilitate. În cele din urmă, cu atâtea lovituri la poartă, una şi-a atins ţinta. Să nu mai spun că a revenit recent după o accidentare la genunchi ce a ţinut-o ocupată cu recuperarea si re facerea. Asta arată cât de puternică este fizic şi psihic."