Directorii care-şi folosesc maşina de serviciu în campania electorală vor fi daţi afară!


• prefectul Nadolu a transmis şefilor de deconcentrate că nu trebuie să se implice în vreun fel în lupta politică

sedinta_prefecturaDupă prima videoconferinţă cu premierului Victor Ponta, prefecturile din ţară au intrat vineri în programul de lucru ce presupune stabilirea modalităţilor de acţiune cu privire la alegerile locale din data 10 iunie. La Vâlcea, în această şedinţă s-a făcut o informare şi o analiză a activităţilor desfăşurate până în prezent pentru organizarea alegerilor. Conform date­lor transmise de prefectul Mircea Nadolu, s-au efectuat următoarele ac­ţiuni: distribuirea în teritoriu a mate­rialelor destinate promovării campa­niei de informare şi conştientizare „Mita şi votul ilegal înseamnă închi­soare!”; completarea Birourilor Elec­to­rale de Circumscripţii cu reprezen­tanţii partidelor politice; Birourile Elec­torale de Circumscripţii au comunicat prefectului ordinea de înscriere a candidaţilor pe buletinele de vot (cf. Art.55 alin.11 din Legea nr.67/2004 republicată cu modificările şi comple­tă­rile ulterioare); primarii unităţilor ad­mi­nistrativ-teritoriale au emis dispo­zi­ţiile cu privire la stabilirea locurilor de afişaj electoral; au fost confecţionate şi achiziţionate ştampilele de control ale secţiilor de votare şi celelalte ma­teriale necesare procesului electoral (tuşuri, tuşiere, ceară, saci de hârtie etc.); este în curs de finalizare lista persoanelor cu reputaţie neştirbită, persoane propuse de primari să fie desemnate preşedinţi şi locţiitori pen­tru birourile electorale ale secţiilor de votare. Mai trebuie spus că prefectul a insistat pentru începerea imediată a acţiunii de tipărire a buletinelor de vot.

În acelaşi context, prefectul Vâlcii i-a anunţat pe toţi cei prezenţi şi – prin intermediul presei locale – pe toţi directorii de deconcentrate din judeţ că nu trebuie să se implice în vreun fel în campania electorală. „S-a transmis clar de către Guvern că nu există toleranţă faţă de acei directori care fac politică în timpul serviciului. De exemplu, dacă un director de «deconcentrată» va fi identificat că foloseşte maşina de serviciu în sco­puri electorale va fi imediat destituit. Legea trebuie respectată!”, a afirmat Mircea Nadolu.

Majoritatea şefilor de instituţii prezenţi – Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, CEZ Electrica – au raportat prefectului că situaţia organizării alegerilor locale din 10 iunie este bună şi că nu au apărut probleme deosebite.