Deputatul Vlădoiu susţine că nu există nicio diferenţă între clasele pregătitoare organizate în şcoli şi cele organizate în grădiniţe


vladoiu_aurel1După o discuţie cu oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale, deputatul Aurel Vlădoiu spune că s-a propus un proiect de metodologie privind înscrierile la clasa pregătitoare şi clasa I. „Acestea se vor face în două etape, prima având loc în perioada 2 – 22 aprilie, iar cea de-a doua în perioada 8 – 17 mai, această ultimă perioadă fiind rezervată celor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, reparti­zarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă”, declară Vlădoiu.

Potrivit criteriilor generale de înscriere, vor fi înscrişi cu prioritate copiii cu un anumit tip de handicap sau cei orfani de unul sau de ambii părinţi, cei care provin de la casa de copii/centru de plasa­ment/plasament familial, cei care au un frate sau o soră înmatricu­lat/înmatriculată în unitatea de învăţământ dorită. „Clasa pregătitoare se poate organiza atât în spaţiile şcolilor, cât şi în incinta grădiniţelor. Nu există nicio diferenţă între clasele pregătitoare organizate în şcoli şi cele organizate în incinta grădiniţelor, întrucât toate au fost gândite şi amenajate astfel încât să ofere cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea procesului educaţional”, a mai spus deputatul Aurel Vlădoiu.