Deputatul Vîlcu a spus prezent la sărbătorile din week-end


Valcu_SamoilZiua Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” şi „Cocoşul de Hurez” sunt doar două din evenimentele la care a participat deputatul PDL Samoil Vîlcu la acest sfârşit de săptămână. „Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea a împlinit anul acesta 120 de ani de existenţă şi am participat cu bucurie la sărbătoarea acestei prestigioase şcoli româneşti. Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii este o mândrie pentru noi vâlcenii să avem o astfel de unitate de învăţământ la noi în judeţ. Participarea la acest eveniment festiv a fost un prilej să discut cu cadrele didactice, să le felicit pentru efortul pe care îl fac an de an în dorinţa de a obţine rezultate la competiţiile şcolare naţionale şi internaţionale. Le mulţumesc pentru invitaţie şi doresc atât elevilor, cât şi profesorilor succes în activitate şi vreau să subliniez că au sprijinul meu necondiţionat în toate proiecte pe care le vor desfăşura în perioada următoare”, a declarat parlamentarul democrat liberal.

De asemenea, deputatul PDL Samoil Vîlcu s-a alăturat zecilor de participanţi la deschiderea Târgului „Cocoşul de Hurez”, festivitate desfăşurată pe 4 iunie.

„În fiecare an merg la acest eveniment şi obişnuiesc să discut cu meşterii populari, cu aceşti oameni care în condiţiile unei societăţi moderne, în permanentă schimbare, se străduiesc să păstreze peste ani această tradiţie unică. „Cocoşul de Hurez” este o ocazie pentru zeci de mii de iubitori ai autenticului românesc, ai tradiţionalului adus la nivel de artă, oameni care ştiu să pună preţ pe tradiţia populară românească  să vină în fiecare an în judeţul nostru”, a spus deputatul vâlcean.