Deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian crede că „Reprezentanții partidelor parlamentare trebuie să ajungă la un consens asupra Codului Fiscal”


Sesiunea parlamentară extraordinară referitoare la Codul Fiscal, care a avut loc ieri la Palatul Parlamentului, a rămas fără rezultat. Dezbaterile pe baza aspectelor noului Cod Fiscal nu au avut finalitate, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunțând că membrii Comisiei de buget nu au reușit să elaboreze un raport. Deși chestiunea dezbătută este una de maxim interes, plenul Senatului a decis, cu 94 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și o abținere, respingerea ordinii de zi și implicit a reexaminarea vechiului Cod Fiscal.
Referitor la acest aspect, unul în care senatorii și-au cam dat cu „stângu’ în dreptul” prin amânarea dezbaterii asupra Codului Fiscal, deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian este de părere că membrii Comisiei de buget, cât și reprezentanții partidelor parlamentare trebuie să se pună de acord asupra aspectelor care au născut controverse. „Știu că sesiunea extraordinară a fost amânată. Printre aspectele care trebuiau dezbătute se afla și propunerea de reducere a TVA de la 24% la 20%, iar apoi de la 20% la 19%, de la începutul anului 2017. O altă propunere era aceea ca eliminarea supraaccizei la carburanți să fie amânată până la 1 ianuarie 2017. Așa cum se poate observa, aceste aspecte sunt foarte importante și trebuie clarificate cât se poate de curând. Nu degeaba investitorii și oamenii de afaceri se plâng că este nevoie de mai multă predictibilitate în mediul economic românesc. Cred că o soluție ar fi aceea ca reprezentanții partidelor parlamentare să ajungă la un consens asupra Codului Fiscal”, ne-a declarat reprezentantul Colegiului Drăgășani, președintele interimar al Filialei Vâlcea a Partidului Național Democrat.