Deputatul Colegiului Drăgășani atrage atenția asupra unui aspect prea puțin tratat serios: „Poate că ziua în care primii refugiați vor ajunge în Vâlcea nu este departe. Trebuie să fim pregătiți!”


Reprezentantul Colegiului Drăgășani, deputatul Ion Cristinel Marian, se numără printre primii parlamentarii vâlceni care își îndreaptă atenția spre o chestiune care, netratată la modul serios, poate crea multe tulburări în țara noastră și, implicit, în județul Vâlcea. Așadar, se speculează zilele acestea că România ar urma să găzduiască, în viitorul foarte apropiat, aproximativ două mii de refugiați. Iar dacă până acum i-au pus la grea încercare pe vecinii maghiari, oamenii plecați din Orientul Apropiat, cel Mijlociu, nordul Africii și alte zone în care conflictele interne și războiul sunt la ordinea zilei ne-ar putea da și nouă de furcă. În plus, cum Vâlcea are o importantă cale rutieră și feroviară care face legătura între sudul și vestul țării, ne-am putea trezi cu Valea Oltului transformată într-o cale a imigranților.
Membru al Partidului Național Democrat din România și președinte al Filialei PND Vâlcea, deputatul Ion Cristinel Marian ne-a oferit câteva declarații în acest sens: „Criza refugiaților este o problemă de actualitate și în țara noastră. Deși este adevărat că aceasta nu poate fi considerată acum una stringentă, poate că ziua în care primii refugiați vor ajunge în România, și chiar în județul Vâlcea, nu este tocmai departe. Din acest motiv spun că trebuie să fim pregătiți. Partidul Național Democrat înțelege nevoia cetățenilor din țările afectate de conflictele interne de a-și salva viața și a găsi locuri de muncă pentru a-și asigura existența, însă nu trebuie să uităm de teama românilor generată de eventualitatea sosirii unui număr prea mare de imigranți. Cifrele care se vehiculează în privința imigranților ce ar urma să ajungă în România, unele fiind chiar și de 6.000, cred că sunt mult prea mari și vom fi depășiți în încercarea de a le asigura cazarea, alimentele și medicamentele de care au nevoie. Mai mult, primirea unui număr mare de imigranți, peste cel agreat de statul român, nu ar face altceva decât să conducă la asumarea unor riscuri pentru securitatea națională”.