Debut în forţă pentru Colegiul Energetic în campionatul naţional de Junioare I


• handbalistele pregătite de Aurelian Roşca s-au impus fără emoţii în faţa sportivelor Centrului Naţional de Excelenţă

Week-end-ul trecut, cu prilejul primei etape din cadrul Seriei C a campionatului naţional de Junioare I, sala de sport a Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea a găzduit unul dintre derby-urile întrecerii de handbal feminin. Pe teren s-au întâlnit două formaţii râmnicene, ambele reprezentând importante „şcoli” de handbal din ţara noastră: Naţional şi Colegiul Energetic. Jocul a fost unul destul destul de echilibrat în prima sa parte, „energeticienele” reuşind să intre cu un mic avantaj la „cabine”, scor 14-12. Repriza secundă nu a mai fost însă la fel de echilibrată precum prima, sportivele antrenate de tehnicianul Aurelian Roşca reuşind nu numai să îşi consolideze victoria dar şi să transforme acest succes într-unul obţinut la scor; tabela de marcaj indicând la finalul meciului un categoric 36-26 în favoarea handbalistelor Colegiului Energetic.

Iulia Andrei, cea mai bună jucătoare a partidei

Victoria sportivelor de la Energetic s-a datorat în mare măsură jocului bun al echipei, handbalistele lui Aurelian Roşca dovedind o dăruire exemplară pe teren, dar şi câtorva individualităţi care au făcut diferenţa. Aici o putem remarca pe Iulia Andrei, autoare a nu mai puţin de 17 goluri, dar şi pe alte câteva dintre colegele sale, precum Oana Bucă, Florentina Craiu sau Ionela Gherman.

„Energeticienele” vor mai avea de trecut şi la finele acestei săptămâni un alt test foarte important, ele urmând să întâlnească pe LPS Piteşti, o formaţie care a produs surpriza rundei inaugurale, învingând pe CS Chimia Râmnicu Vâlcea. Partida dintre Energetic şi LPS Piteşti se va disputa în sala de sport a colegiului râmnicean sâmbătă, 22 septembrie, cu începere de la ora 11.00.

Dar iată care au fost rezultatele complete consemnate în prima etapă a campionatului naţional de Junioare I, Seria C:

Şcoala 181 Bucureşti – CSŞ 6 Bucureşti 34-27 (20-9 la pauză)

Colegiul Media Bucureşti – CSŞ 2 Bucureşti 14-47 (9-28)

Naţional Rm. Vâlcea – Colegiul Energetic Rm. Vâlcea 26-36 (12-14)

LPS Piteşti – Chimia Râmnicu Vâlcea 34-30 (17-18).