De neoprit! Handbalistele de la Energetic s-au calificat la Turneul Final de Junioare II


Sportivele Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea mai scurtează din „macaroana” „gurilor rele” ce s-au grăbit să afirme cum că, după „restartul” pe care l-a suferit Oltchimul prin plecarea jucătoarelor cu experienţă, handbalul de performanţă din judeţul nostru ar fi căzut într-o prăpastie din care cu greu mai poate ieşi, elevele antrenorului Aurelian Roşca obţinând performanţă după performanţă la nivel juvenil, demonstrând încă o dată (dacă mai era cazul) că în Vâlcea se formează handbaliste de mare perspectivă, capabile să obţină rezultate remarcabile. După medalia de argint câştigată la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar de la Bistriţa, liceenele Colegiului Energetic au revenit în Campionatul Naţional de Junioare II, la faza Turneului Semifinal, întrecere aflată în desfăşurare chiar zilele acestea, la Plopeni. Neînvinse în nici unul dintre cele treizeci de meciuri susţinute în cadrul primei faze a campionatului, energeticienele au făcut „prăpăd” şi în primele trei partide disputate la Turneul Semifinal (meciurile s-au jucat ieri, 31 mai, şi astăzi, 1 iunie), impunându-se într-o manieră categorică în faţa unor echipe precum HC Buhuşi, LPS Brăila şi CSŞ 6 Bucureşti. Graţie celor trei victorii, handbalistele vâlcene şi-au asigurat calificarea la Turneul Final de pe primul loc, chiar dacă mâine, 2 iunie, mai au de susţinut un meci în faţa junioarelor de la LPS Vaslui, în ultima rundă a întrecerii de la Plopeni, întâlnire în care energeticienele sunt, de asemenea, cotate cu prima şansă pentru un succes.
 

Rezultatele Colegiului Energetic pe parcursul Turneului Semifinal
 

Energetic – Buhuşi 40-17 (ieri)

LPS Brăila – Energetic 14-24 (ieri)

CSŞ 6 Bucureşti – Energetic 19-29 (astăzi)

Programul ultimei etape (meciurile se joacă mâine, 2 iunie)

CSŞ 6 Bucureşti – HC Buhuşi (ora 09.30)

Energetic – LPS Vaslui (ora 11.00)

LPS Brăila va sta

*primele două clasate se vor califica la Turneul Final. Foarte probabil, cele două echipe vor fi, în această ordine, Energetic Râmnicu Vâlcea şi LPS Brăila
 

Turneul Final se va desfăşura în perioada 12-16 iunie, în cadrul acestei competiţii urmând să participe cele mai valoroase opt echipe de junioare II din ţară. Până în prezent, oficialii Federaţiei Române de Handbal nu au stabilit numele clubului care va organiza turneul, însă, din surse neoficiale, se pare că „favoritele” pentru primirea dreptului de a organiza întrecerea ar fi Şcoala 181 Bucureşti şi CSŞ 2 Baia Mare.

_____________________________________________________________________________

Update 2 iunie, ora 12.30

Aşa cum anticipam, handbalistele Colegiului Energetic au câştigat şi ultimul meci din cadrul Turneului Semifinal de la Plopeni, încheiat în urmă cu câteva minute, impunându-se cu 29-5 (!) în faţa moldovencelor de la LPS Vaslui.

Contabilizând şi acest rezultat în clasament, vâlcencele s-au calificat la Turneul Final de pe primul loc al grupei, cu maxim de puncte (opt, obţinute în urma celor patru victorii) şi un golaveraj de 122-55 (+67). Şi Liceul cu Program Sportiv din Brăila s-a calificat la Turneul Final, încheind grupa pe locul doi, cu şase puncte.