De mâine, încep înscrierile în clasa pregătitoare


grigorescu-8• 2.800 de copii din județul nostru vor deveni, din toamnă, școlari
 

Cu prilejul conferinței de presă, organizată săptămâna trecută la Inspectoratul Școlar Vâlcea, șeful învățământului din județul nostru, Remus Grigorescu a făcut cunoscute toate etapele pe care părinții copiilor de 6 și 7 ani trebuie să le îndeplinească pentru ca, din toamnă, cei mici să ajungă pe băncile școlii. „Conform recensământului efectuat în primele trei luni ale acestui an, avem aproximativ 2.800 de copii potenţiali pentru a fi înscrişi în clasa pregătitoare. Ca atare, am stabilit că va fi nevoie de 116 clase pregătitoare. Pentru înscrierea copiilor în această clasă, părintele poate opta fie pentru şcoala din circumscripţia unde are domiciliul, fie pentru o altă şcoală, dar numai dacă sunt locuri disponibile. Înscrierea se face începând cu 2 aprilie, iar pentru aceasta trebuie ca părintele să completeze un formular on-line, aflat pe site-ul Inspectoratului. Vreau să vă spun că părinţii copiilor care trebuie să înceapă clasa pregătitoare au multe surse din care pot obţine toate informaţiile de care au nevoie. Am pus la dispoziţie nu mai puţin de cinci astfel de surse. Prima este reprezentată de internet, de pe site-ul nostru. Următoarea este direct de la şcolile unde părintele vrea să îşi înscrie copilul. Cea de-a treia ar fi de la grădiniţe, acestea organi­zând, în perioada 1-12 aprilie, întâlniri cu părinţii. Aş mai putea adăuga încă două: numărul de telefon gratuit, un TelVerde pe care îl punem la dispoziţie, 0800.816.250, dar şi Ziua Porţilor Deschise, eveniment care se va desfăşura în fiecare şcoală, în zilele de 3 şi 4 aprilie, în segmentul orar 15.00-20.00”.

Contre subtile între o parte a presei locale și conducerea IȘJ. Dobrete: „Nu îmi simt postul în pericol”

Deși tema conferinței organizată vineri la Inspectoratul Școlar era legată de înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, la sfârșitul acesteia au existat câteva momente mai tensionate, între conducerea IȘJ și o parte a reprezentanților presei locale. Întrebată dacă îşi simte postul ameninţat, Adina Dobrete, inspector general adjunct a răspuns: „Nu îmi simt postul în pericol. Şi nu văd de ce ar fi pus în pericol. Noi suntem puşi aici să ne ocupăm de problemele ce ţin de educaţie, nu să facem politică. Şi chiar dacă va fi cândva pus în pericol, voi ştii să gestionez situaţia”.

Nici inspectorul general, Remus Grigorescu nu a scăpat tirului întrebărilor, acesta fiind chestionat cu privire la o ipotetică situație în care ar avea de ales, pentru postul de inspector adjunct, între Adina Dobrete și Florin Smeureanu (ultimul fiind fostul sef al IȘJ). Grigorescu nu a oferit un răspuns clar, dar a lăsat să se înţeleagă că ar prefera-o pe Dobrete: „Nu cred că se pune problema cu cine aş vrea să lucrez. Dar, totuşi nu înţeleg de ce mă întrebaţi asta, atâta vreme cât nu trebuie să fac o alegere în acest sens. Şi vă pot garanta că nici nu voi fi pus în situaţia de a alege”.