De luni, Încep deja pregătirile pentru Ziua Armatei la Panait Donici


Seria manifestărilor închinate Zilei Armatei debutează luni, la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea prin competiția „Cupa 25 octombrie” – întreceri, concursuri sportive și aplicativ-militare.
Vineri, 20 octombrie, de la ora 9.00, este programat, tot în cadrul Centrului, un Simpozion dedicat sărbătoririi Zilei Armatei Române cu tema „Armata Română din toate timpurile”.
Luni și marți, 23 și 24 octombrie, de la ora 10.00, la Școala Gimnazială nr. 10 și Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” este programată manifestarea „Ziua Armatei în școli” – activități care oglindesc activitatea militară (participare cu efective, tehnică și echipamente cu specific militar, filme documentare, exerciții cu câini special dresați, roboți folosiți la activități specifice militare).
Miercuri, 25 octombrie, de la ora 10.00, la Statuia Independenței, va avea loc o ceremonie religioasă militară și religioasă în cadrul căreia se vor depune coroane și jerbe de flori, urmată de defilarea gărzii de onoare în cinstea Armatei Române.