De la agonie la extaz sau o nouă față pentru Spitalul Brezoi


foto_spital_brezoi
• unitatea medicală ce deservește Nordul județului și-a deschis porțile, cu o nouă înfățișare • Ambulatoriu extins, modernizat, clădirea reabilitată, aparatură performantă și noi cabinete medicale

„Între agonie și extaz e doar un pas”, așa și-a început discursul primarul Robert Schell, cu ocazia inaugurării lucrărilor de extindere a Ambulatoriului Spitalului din Brezoi. Edilul liberal și-a adus aminte cum, în decembrie 2010, alături de localnici, petrecea sărbătorile în stres, fiind informat că unitatea medicală va fi închisă. „Azi inaugurăm o lucrare. A fost o bătălie crâncenă; am avut impresia, la un moment dat, că mă luptam cu morile de vânt, deoarece nu reușeam să-i înduplec pe guvernanți să lase spitalul pe poziție. Într-un final, am reușit să-i convingem, iar un punct forte l-a constituit finanțarea europeană și proiectul în care spitalul era inclus. Alături de mine s-au aflat trei politicieni, trei prieteni (aviz președintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, senatorului Emilian Frâncu și deputatului Cristian Buican), dar îi mulțumesc și directorului spitalului, dr. Vasile Cerbu și echipei de la Primărie”, a precizat Robert Schell. Managerul proiectului, Rodica Berbece, a făcut o scurtă prezentare a proiectului și ce anume a implicat acesta. Finanțarea a fost asigurată prin POR axa 3 și a prevăzut modernizarea Ambulatoriului, înființarea a trei secții: Oftalmologie, Neurologie și Explorări funcționale, reabilitarea parterului și amenajarea unei părți a etajului. Totodată, clădirea a fost reabilitată termic, a fost reabilitat și acoperișul spitalului, s-a achiziționat aparatură și mobilier pentru săli. La rândul său, dr. Vasile Cerbu, directorul spitalului, a vorbit, la cea de bilanț, despre trei ani plini de obstacole, ani care s-au încheiat cu o mare împlinire pentru cetățenii Brezoiului, dar și pentru toți localnicii din Nordul județului: un spital nou, modern și dotat cu aparatură performantă. Nici președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, nu a uitat faptul că, anul trecut, pentru salvarea spitalului, s-a luptat nu doar cu ministrul Sănătății, ci și cu unități cu putere de decizie din județ.

foto_spital_brezoi1„Prefectul trebuia să renunțe la antipatii; doar vine din Țara Loviștei”

Prezent la inaugurarea unității medicale, alături de deputatul Buican, senatorul Emilian Frîncu nu a ezitat să-și arate dezamăgirea față de atitudinea luată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, când a fost vorba de salvarea spitalului: „Așteptam să aibă o cu totul altă atitudine prefectul Petre Ungureanu. Reprezentantul Partidului Democrat nu a înțeles însă că trebuia să lase antipatiile deoparte, să sprijine salvarea spitalului mai ales că vine din Țara Loviștei. Ar fi fost o idee măreață”. Senatorul liberal se zbate, în prezent, pentru a obține aparatură medicală pentru Spitalul Horezu și Spitalul Județean de Urgență.

 

foto_spital_brezoi2