De Izvorul Tămăduirii, în Câineni Nuntă de aur pentru 17 cupluri şi aniversarea a 100 de ani pentru doi localnici


17 cupluri din Câineni au sărbătorit vineri, 25 aprilie, Nunta de Aur, iar alte două persoane, aniversarea celor 100 de ani. După o zi ploioasă, vineri a răsărit soarele în comuna păstorită de liberalul Ion Nicolae. A răsărit soarele şi la propriu şi la figurat. Asta deoarece a fost o zi senină, dar şi o zi sfântă: a fost marcat Izvorul Tămăduirii. Toţi s-au pregătit cum au putut mai bine: primarul a venit cu cozonacii, vicele cu vinul şi ţuica, iar doamnele de la primărie, cu ouăle roşii.  17 cupluri au fost sărbătorite cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsnicie. Lor li s-au alăturat doi cetăţeni cu vechime, localnici ce au împlinit 100 de ani de viaţă. Unul dintre ei este Constantin Herţoiu, veteran de război, care, pe 28 februarie, a sărbătorit un secol de viaţă. Atunci, autorităţile locale i-au înmânat o diplomă aniversară, iar vineri, 25 aprilie, a fost răsplătit şi financiar. Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din Câinenii Mici, totul începând cu o slujbă religioasă. „Mi-am dorit să felicit cuplurile care sărbătoresc Nunta de Aur într-o zi deosebită, iar Izvorul Tămăduirii este poate sărbătoarea creştină cea mai mare. Ţin să precizez că evenimentul n-ar fi avut loc dacă Consiliul Local n-ar fi aprobat o sumă de bani destinată organizării festivităţii. Le mulţumesc tuturor consilierilor locali. Este prima festivitate de acest gen din ultimii şase ani şi vreau să devină tradiţie. Îmi doresc ca şi la anul să sărbătorim cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Facem sacrificii, dar se merită. Personal,simt pe pielea mea ce înseamnă un astfel de eveniment:părinţii mei au marcat acum un an de zile Nunta de Aur şi au mers şi la biserică, reînnoindu-şi jurămintele. Le urez tuturor sănătate, clipe frumoase alături de cei dragi şi un călduros La mulţi ani!”, a declarat primarul Ion Nicolae.
Amintim cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de existenţă, dar şi cei doi localnici care au marcat un secol de viaţă: Băra Constantin şi Viorica, Şandru Mihail şi Eugenia, Hereşanu Nicolae şi Filofteia, Mandea Constantin şi Samfira, Roman Alexandru şi Floarea, Rebegel Iorga şi Maria, Cojocaru Nicolae şi Gheorghiţa, Cornea Gheorghe şi Elena, Sporiş Ion şi Filofteia, Huculeci Nicolae şi Elena, Gulean Ioan şi Elena, Mandea Constantin şi Ioana, Şolea Dumitru şi Maria, Jibeanu Gheorghe şi Veronica, Moţoc Dumitru, Dumitru Gheorghe, Tăbăcuţu Elena –la 100 de ani şi Herţoiu Contantin  – la 100 de ani.
La finalul evenimentului, sărbătoriţii au închinat un pahar de vin, au ciocnit un ou şi au servit o felie de cozonac. Autorităţile locale au îndemnat cetăţenii să anunţe din timp momentul când marchează 50 de ani de viaţă în cuplu, pentru a fi luaţi în calcul anul viitor, dar şi pentru a aproba un buget necesar organizării unei festivităţi de acest gen.