De două ori în trei ani, Microbiştii vâlceni au fost „văduviţi” de posibilitatea de a vedea o echipă de Liga I


Cupa

Chiar dacă CS Municipal va întâlni un adversar ce poate fi considerat modest pentru nivelul Ligii I, iar interesul televiziunilor pentru a transmite acest eveniment nu ar trebui să fie prea mare, ne putem aştepta la surprize. De altfel, împătimiţii fotbalului din judeţul nostru au mai „păţit-o” de două ori în ultimele trei sezoane. S-a întâmplat tot în faza şaisprezecimilor de finală, atunci când alte echipe vâlcene s-au întâlnit cu formaţii din Liga I. Atunci, iniţial se stabilise ca respectivele meciuri să se joace pe stadionul din Parcul Zăvoi, dar interesul televiziunilor a stricat în cele din urmă toată bucuria microbiştilor.
În toamna anului 2011, venind din Liga a III-a, FC Oltchim Râmnicu Vâlcea a reuşit să se califice în şaisprezecimile de finală. Acolo, gruparea chimistă a dat peste Oţelul Galaţi, proaspătă campioană naţională şi participantă în grupele Ligii Campionilor. Partida s-a disputat la Galaţi, iar Oţelul s-a impus cu 3-1. Singurul gol al vâlcenilor a fost marcat din lovitură de la unsprezece metri de căpitanul Octavian Marinescu.
Peste numai un an, în 2012, Vâlcea a reuşit din nou să se califice cu o echipă în şaisprezecimi. Performera de atunci s-a numit Damila Măciuca. Pregătită tot de antrenorul Erik Lincar, gruparea galben-verde avea posibilitatea de a aduce pe stadionul din Parcul Zăvoi un nume cu „greutate” în fotbalul românesc, Petrolul Ploieşti. Însă, aceleaşi nelipsite „interese ale televiziunilor pentru transmiterea evenimentului” au stricat iar bucuria vâlcenilor. Meciul s-a disputat pe cocheta arenă din Ploieşti, recent inaugurată în acel moment. Damila s-a înclinat atunci în faţa prahovenilor, la capătul unui meci în care vâlcenii au avut o evoluţie lăudabilă, gazdele impunându-se cu 2-0.
Nu ne rămâne decât să sperăm că televiziunile nu vor strica şi de această dată bucuria vâlcenilor de a vedea pe viu o echipă din Liga I, chiar dacă aceasta se numeşte CSMS Iaşi şi nu Steaua, Dinamo sau Astra. Deznodământul.. peste numai câteva zile, când mai-marii de la FRF vor stabili datele, orele şi, mai ales, locurile de disputare ale celor 16 meciuri din această fază a Cupei României.