Acuzat de afaceri imorale cu firmele care efectuează lucrări de construcţii în oraş, primarul interimar Matei răspunde: „Firma administrată de soţia mea, va trebui să existe şi după ce nu voi mai fi primar. Trebuie să avem şi noi un venit!”


GigiMatei270314

Deşi a vândut beton către societăţi care au executat lucrări de milioane de euro, a trecut mult timp de când Primăria Râmnicului nu a mai organizat o conferinţă de presă şi a fost nevoie de-o emisiune de patru minute, la un post naţional de televiziune, pentru ca interimarul Gigi Matei să răspundă. Astfel, actualul şef al administraţiei publice locale a fost „zugrăvit” negativ în emisiunea „Dosar de politician” de marţi, 17 septembrie, pe baza unor articole mai vechi sau de actualitate din presa vâlceană, iar reacţia sa a venit ieri: „Nu ştiu sigur dacă emisiu­nea a fost făcută doar prin metoda copy – paste a unor articole din presa locală sau a fost comandată de cineva. Poate e vorba de adversarii mei politici, care se gândesc la alegeri parţiale pentru Primărie”, a spus Matei. În toată pledoaria sa de apărare, primarul interimar al Râmnicului a fost evaziv, lăsând multe întrebări fără răspunsuri concrete. În afară de-a trimite săgeţi către fostul primar Romeo Rădulescu, concluzia conferinţei de presă de ieri a fost spusă chiar de Gigi Matei: „E ilegal să ai o firmă, să dai de lucru la mulţi oameni? Firma aceasta, Edion, care este administrată de soţia mea, va trebui să existe şi după ce nu voi mai fi primar. Trebuie să avem şi noi un venit!”.
Trecând de la legalitate la moralitate, nu puţini au fost jurnaliştii din sală, precum şi cei care au urmărit aseară posturile locale de televiziune, care s-au amuzat când au aflat că multe firme care au avut sau au lucrări de construcţii în Râmnic au preferat ca furnizor de beton tocmai firma Edion. Care, culmea!, în bilanţul pentru anul tecut apare cu un profit care l-ar determina pe orice manager „să pună lacătul”.