Acțiuni de anvergura pentru reabilitarea drumurilor naționale


Cilea_fericit

Seria calamităţilor naturale care au lovit în mai multe rânduri judeţul Vâlcea au lăsat urme dureroase nu numai în gospodăriile a mii de oameni şi pe drumurile judeţene, ci au afectat puternic şi infrastructura de transport rutier din reţeaua naţională. Pentru refacerea cât mai grabnică a acesteia, preşedintele Consiliului Judeţean, dr.ing. ION CÎLEA, a adresat memorii şi a cerut audienţe la conducerea Ministerului Transporturilor şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România de la care a obţinut asigurări că se va interveni cu ample lucrări pe toate drumurile compromise de torenţi şi alunecări de teren.
Intervenţiile preşedintelui Ion Cîlea au început deja să-şi arate efectele. La începutul acestei săptămâni au fost finalizate lucrările de reparaţii pe DN 7D, Câineni – Titeşti – Perişani – limită judeţul Argeş, iar calitatea acestora a fost apreciată de primarul comunei Perişani, Ion Sandu, care i-a adus mulţumiri şefului de district DN pentru modul cum a condus şi a realizat lucrările.
Cu aceeaşi promptitudine şi răspundere s-a intervenit pe tronsonul de la intrarea în staţiunea Băile Olăneşti al DN 64 unde s-au redat traficului 3 km de drum, iar forţele de lucru au fost concentrate la repararea podeţului din staţiune.
Alte echipe de oameni şi utilaje terasiere sunt concentrate la refacerea podurilor calamitate care traversează cursurile de apă Sasca Mică şi Sasca Mare, în comuna Milcoiu, a podului peste râul Olăneşti din comuna Păuşeşti Măglaşi, precum şi la consolidarea zidului de sprijin de pe Dealul Negru. Este de asemenea, cuprinsă în programul de reparaţii şi întreţineri al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova reabilitarea a 7 km de drum naţional în perimetrul comunei Prundeni, 5 km pe DN 7A, la Brădişor, precum şi a terasamentului carosabil compromis de torenţi, în trei zone în apropiere de staţiunea Vidra.
„Doresc să aduc mulţumiri Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova care, înţelegând situaţia extrem de delicată din judeţul nostru, a acceptat să suplimenteze planul lucrărilor de întreţinere cu turnări de covor asfaltic pe 20 km şi cu repararea a încă 60.000 mp de carosabil pe drumurile naţionale din judeţul Vâlcea” – a spus preşedintele Ion Cîlea.
Compartimentul de relatii cu mass media al CJ Vâlcea