Damila îşi joacă sâmbătă ultima şansă la promovare


• un succes cu Luceafărul Oradea ar păstra „verzii” lui Niculescu în cursa către Liga I
 

Rezultatele ultimelor etape ale Seriei Vest din liga secundă nu au fost mai deloc favorabile formaţiei din sudul judeţului nostru, Damila Măciuca, ele având repercursiuni negative în clasament. În urmă cu două runde, vâlcenii pregătiţi de Claudiu Niculescu nu au ştiut să profite de pasul greşit pe care îl comisese Corona Braşov pe propriul teren (remiză cu Luceafărul Oradea), „verzii” remizând de asemenea în faţa unei formaţii care se zbate la retrogradare (FC Olt Slatina). Nici ultima etapă nu a fost de bun augur pentru Damila, fotbaliştii din Măciuca fiind nevoiţi să stea, neavând adversari în compania cărora să evolueze, risipind astfel, fără vina lor, o şansă importantă de a acumula puncte. În plus, una dintre contracandidatele pentru obţinerea unuia dintre cele două locuri care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii I, Corona Braşov, a obţinut maximul de puncte de pe terenul unei formaţii în care jucătorii de la Damila aveau mare încredere că nu va pierde, CSM Râmnicu Vâlcea.

După aceste rezultate şi cu numai trei etape rămase de disputat până la finalul campionatului, situaţia în Seria Vest s-a calmat destul de mult, în sensul că ocupantele primelor două locuri, Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara, se văd deja cu „sacii în căruţă”, făcându-şi planuri despre cum vor aborda dificilele meciuri cu Steaua sau Dinamo din Liga I. Totuşi, dacă e să efectuăm un simplu calcul, putem constata că, din cele trei partide pe care le mai are disputat, şi numai în cazul în care va scoate maxim de puncte, Damila poate pune în pericol visele uneia dintre cele două formaţii, gruparea vâlceană fiind singura dintre cele clasate în afara primelor două locuri ce încă mai păstrează şanse matematice la accederea în eşalonul superior.

Însă, pentru a păstra aceste şanse sau măcar pentru a prelungi suspansul până în ultima etapă, Damila are nevoie ca sâmbătă, pe stadionul din Drăgăşani (partida va începe de la ora 11.00) să obţină o victorie în faţa orădenilor de la Luceafărul. Meciul nu se anunţă unul foarte dificil pentru elevii lui Claudiu Niculescu (urmând să se întâlnească ocupantele poziţiilor trei şi zece din clasament), Damila fiind una dintre echipele redutabile pe teren propriu, însă nu trebuie uitat faptul că bihorenii pot „comite” surprize, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, când au plecat neînvinşi de la Braşov.
 

Munteanu: „Suntem mulţumiţi de retur, vrem să terminăm în forţă”
 

Preşedintele clubului Damila Măciuca, Lucian Munteanu, a declarat recent că este mulţumit de rezultatele pe care fotbaliştii pregătiţi de Claudiu Niculescu le-au obţinut în returul campionatului, oficialul acestei echipe reamintind faptul că obiectivul propus a fost obţinerea locului trei, iar o eventuală clasare pe primele două poziţii (implicit promovarea în Liga I) ar reprezenta un bonus. „Noi suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am realizat în acest sezon, mai ales pentru rezultatele din retur. Am avut multe puncte de recuperat faţă de Poli şi Corona, dar am reuşit să le ajungem din urmă şi să sperăm până în ultima etapă. Suntem conştienţi că cel mai mare merit pentru parcursul foarte bun al echipei din retur îi revine lui Claudiu Niculescu, care a reuşit să situeze Damila pe primul loc, ţinând cont de rezultatele obţinute în 2013. Niculescu are meritul de a fi adus la Vâlcea jucători precum Matache, Nasser sau Cucui, fotbalişti foarte buni care au contribuit la parcursul pe măsură al echipei şi care au semnat cu Damila pentru că au avut încredere în antrenor şi în planurile sale. Nu trebuie uitat că Niculescu a refuzat Dinamo ca să vină la Damila, iar noi am apreciat foarte mult acest aspect. Claudiu se simte bine la Vâlcea şi cu siguranţă vom face istorie împreună la acest club”, a adăugat Lucian Munteanu.
 

Derby pentru evitarea retrogradării
 

Şi CSM Râmnicu Vâlcea va evolua sâmbătă, în cadrul etapei a XXVIII-a din Liga a II-a. Numai că, spre deosebire de cei de la Damila, în cazul fotbaliştilor antrenaţi de Alexandru Pelici miza este cu totul alta: evitarea retrogradării. Municipalii vor evolua la Slatina, în compania celor de la FC Olt, gruparea olteană fiind cea care ocupă singura poziţie retrogradabilă a seriei (dintre echipele care au rămas în campionat). Meciul se anunţă a fi unul extrem de interesant, în care jucătorii vor da totul fiindcă doar cu o victorie mai pot spera la salvarea de la retrogradare. Şi pentru CSM partida are o astfel de miză, însă în cazul râmnicenilor situaţia este mult mai relaxată, ei având nevoie de un singur punct pentru a deveni chiar şi matematic salvaţi de la retrogradare.
 

Programul etapei a XXVIII-a
 

24 mai, ora 17.00

UTA Arad – FC Maramureş Baia Mare

25 mai, ora 11.00

Damila Măciuca – Luceafărul Oradea

25 mai, ora 13.00

Corona Braşov – FC Argeş Piteşti

FC Olt Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea

Unirea Alba Iulia – FCM Târgu Mureş nu se dispută

FC Bihor Oradea, ACS Poli Timişoara şi CS Mioveni vor sta
 

Clasament
 

#        Echipă              M      V       E         Î         Glv.            P

1.Corona Braşov         22      13      5        4        34-17          44

2.Poli Timişoara          22      12      7        3        37-17          43

3.Damila Măciuca        21      11      5        5        29-19          38

4.UTA Arad                22      10      6        6        26-15          36

5.FC Bihor Oradea       22      8        8        6        32-27          32

6.FC Argeş Piteşti        21      9        3        9        30-25          30

7.CS Mioveni               23      6        11      6        26-23          29

8.FCM Tg. Mureş         21      8        5        8        25-25          29

9.CSM Rm. Vâlcea        21      8        3        10      24-27          27

10.Luceafărul Oradea   22      6        8        8        23-27          26

11.FC Maramureş         22      5        6        11      20-34          21

12.FC Olt Slatina         21      3        9        9        21-28          18

13.Unirea Alba Iulia      22      3        2        17      12-52           11

14.Voinţa Sibiu             0        0        0        0        0-0              0

15.FC Timişoara            0        0        0        0        0-0              0

*locurile 1-2 promovează în Liga I, iar 12-15 retrogradează în Liga a III-a