Damila a obţinut un nou succes în meciurile de pregătire


• „victima” elevilor lui Niculescu s-a numit FCM Turda


Cu mai puţin de două săptămâni rămase până la momentul în care se vor instala pe stadionul din parcul Zăvoi, acolo unde vor evolua sub denumirea de CSM Râmnicu Vâlcea şi vor îmbrăca tricourile în culorile tradiţionale acestei echipe (alb-albastru), fotbaliştii de la Damila Măciuca au continuat seria rezultatelor pozitive obţinute în meciurile amicale (după victoriile cu Flacăra Horezu şi Hidroelectra), câştigând prima partidă de verificare disputată de când gruparea din sudul judeţului nostru s-a „mutat” la Alba Iulia, acolo unde va desfăşura un stagiu de pregătire ce se va încheia în data de 8 august.

Meciul s-a disputat astăzi, 2 august, cu începere de la ora 11.00, pe Stadionul „Municipal” din Turda şi a pus faţă-n faţă echipa locală Fotbal Club Municipal (Liga a III-a) şi FC Damila Măciuca (Liga a II-a). Întâlnirea a fost destul de echilibrată în prima sa parte, cele două formaţii intrând la „cabine” la egalitate, scor 1-1, pentru vâlceni înscriind, în premieră de când a fost transferat, în urma unei lovituri de colţ, fundaşul nigerian Samson Nwabueze. În partea secundă, fotbaliştii antrenaţi de Claudiu Niculescu şi-au dovedit experienţa superioară şi au reuşit să se impună, tabela indicând la final 3-1 în favoarea lor. Pentru Damila, au marcat, în repriza a doua, Ovidiu Popescu şi Bogdan Geantă.

Formula de start trimisă în teren de Claudiu Niculescu: Florin Matache – Samson Nwabueze, Mihai Deaconescu, Ionuţ Stoica, Eduard Stoica – Codruţ Lircă, Alexandru Neagu – Victoraş Cataramă, Andrei Nilă, Daniel Iancu – Andrei Voican.

În partea secundă, pentru FC Damila au evoluat: Dragoş Geantă – Iosif Melcea, Cătălin Pârvulescu, Ionuţ Stoica, Eduard Stoica – Ovidiu Popescu, Alexandru Neagu – Adrian Popa, Bogdan Geantă, Adrian Codin – Sergiu Arnăutu.

Următorul „test”, cu FC Avrig


Marţi, 6 august, cu începere de la ora 18.00, pe stadionul din oraşul Avrig, Damila va disputa cel de-al doilea meci din stagiul de pregătire efectuat în Ardeal, urmând să întâlnească echipa locală, FC Avrig. Despre gruparea sibiană să cunoaşte faptul că a reuşit să promoveze în Liga a III-a în luna iunie, după ce a învins într-un meci de baraj disputat la Slatina, cu scorul de 2-0, campioana judeţului nostru, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea.


Munteanu: „Vrem să semnăm noile contracte de joc şi apoi să le depunem la federaţie”


Înaintea deplasării spre Turda, preşedintele clubului Damila, Lucian Munteanu, a afirmat că, în curând, fotbaliştii antrenaţi de Claudiu Niculescu vor semna contractele cu noua echipă, CSM Rm. Vâlcea. De asemenea, oficialul de la Damila a mai precizat că au fost deja comandate echipamentele pentru noul sezon, în culorile tradiţionale ale CSM, alb şi albastru, acestea urmând să sosească foarte curând.

„În aceste zile, voi merge împreună cu directorul sportiv Bogdan Medrea în cantonamentul de la Alba-Iula să luăm pulsul echipei. Vrem să semnăm noile contracte de joc, pe noul club, cu fotbaliştii pe care i-am avut în pregătiri şi apoi să le depunem la federaţie. Vom asista şi la meciul amical de vineri, cel cu FCM Turda. În curând, o să anunţăm noua organigramă a clubului. Intenţionăm să păstrăm şi Baza Oltchim pentru antrenamente şi pentru centrul de juniori, mai ales că terenul sintetic din spatele stadionului Zăvoi nu este considerat adecvat pentru tinerii fotbalişti. Au fost câteva cazuri de accidentări şi vrem să evităm aceste lucruri. Am comandat şi noile echipamente de joc, în alb-albastru, care urmează să ne sosească în zilele următoare. Căutăm să mai facem şi două-trei transferuri pentru ca, după revenirea echipei din cantonament, să fim în formula completă”, a precizat Bogdan Munteanu.