Damila a obţinut prima victorie în Ungaria


• Codruţ Lircă, un nou gol din lovitură liberă

Miercuri, pe un teren sintetic din apropie­rea oraşului Szeged, Damila Măciuca a învins echipa locală, Szeged 2011, cu scorul de 2-0. Ambele goluri ale partidei au fost înscrise în prima repriză. Codruţ Lircă a deschis scorul, în minutul 13, transformând perfect o lovitură de la aproximativ 25 metri, mijlocaşul imitând practic execuţia din meciul cu CS Apă Craiova, când a marcat golul victoriei echipei sale. Cel de-al doilea gol a fost semnat tot de un mijlocaş, Adrian Popa, jucător aflat la prima reuşită pentru Damila de la venirea sa, în vara anului 2012. El a preluat un balon în apropie­rea centrului terenului, a driblat mai mulţi ad­ver­­sari, după care a intrat în careul advers şi a şutat plasat la colţul stâng al porţii maghiarilor, ducând scorul la 2-0 în favoarea vâlcenilor, cel care avea să se dovedească şi cel final.

Antrenorul Claudiu Niculescu a decis să folosească pentru ultima partidă a stagiului de pregătire din Ungaria următoarea distribuţie de start: Matache – Deaconescu, I. Stoica (C), Cucui, E. Stoica, – Bărbulescu, Menassel – Popa, Geantă, Lircă – Codin. Pe parcursul partidei, au mai evoluat: Smedescu, Melcea, Pârvulescu, Iancu, Iordache şi Popescu.

Partida de miercuri a fost cea de-a şaptea susţinută în această pauză competiţională de fotbaliştii Damilei Măciuca şi cea de-a treia programată cu prilejul primului campionat extern din istoria clubului, cel din Ungaria. După două remize „albe”, victoria cu Szeged 2011 a fost prima obţinută de fotbaliştii lui Claudiu Niculescu peste hotare. Chiar dacă nu au impresionat la capitolul forţă ofensivă, marcând doar de două ori în cele trei jocuri susţinute în Ungaria, angrenajul Damilei s-a dovedit foarte bine pus la punct în defensivă, echipa păstrând un zero „imaculat” la capitolul goluri primite.

Matache şi Menassel, piese de bază în apărare

Performanţa de a nu primi gol în cele trei partide consecutive, toate disputate în Ungaria (chiar patru dacă luăm în calcul şi meciul cu CS Apă Craiova jucat pe sinteticul din Zăvoi), poate fi explicată prin adaptarea foarte bună la cerinţele lui Claudiu Niculescu a fotbaliştilor cu care tehnicianul doreşte să construiască „axul central” al echipei. Din compartimentul defensiv îi putem remarca pe portarul Florin Matache (transferat în această pauză competiţională), căpitanul Ionuţ Stoica, dar şi mijlocaşul defensiv francez Nasser Menassel (un alt fotbalist adus în pauza de iarnă, chiar săptămâna trecută, meciul cu Szeged fiind primul pentru el în tricoul Damilei). Astfel, se poate evidenţia capacitatea de integrare foarte bună pe care cei doi fotbalişti cu multă experienţă, nou-veniţi la Damila, au avut-o, într-o perioadă scurtă de timp, devenind oameni de bază în apărare.

Rezultatele înregistrate în toate meciurile de verificare în care a evoluat formaţia vâlceană au fost:

Damila – Flacăra Horezu 2-1

SCM Piteşti – Damila 0-0

Damila – FC Hunedoara 1-2

Damila – CS Apă Craiova 1-0

Oroshaza – Damila 0-0

CS Oşorhei – Damila 0-0

Szeged 2011 – Damila 0-2

Încă două „teste”

Lotul de jucători şi staff-ul tehnic al Damilei vor reveni în ţară vineri seara. Oficialii clubului au stabilit încă un joc de verificare pentru „verzi”, la mijlocul săptămânii viitoare, ca se va disputa la Râmnicu Vâlcea. Ultimul „test” înaintea reluării campionatului va avea loc sâmbătă, 2 martie, pe Stadionul „Municipal” din Drăgăşani, în compania formaţiei FC Caracal. Debutul oficial al elevilor lui Claudiu Niculescu în noul an calendaristic se va produce în data de 9 martie, cu prilejul etapei a XVI-a din cadrul Seriei Vest a ligii secunde, atunci când Damila va evolua, în deplasare, la FCM Târgu Mureş.