Damila a legitimat un „tricolor” de 18 ani


Campania de achiziţii a celor de la Damila Măciuca se află în continuă desfăşurare. După transferurile lui Florin Matache, Mihai Deaconescu şi George Roşca, oficialii clubului din liga secundă au perfectat o nouă „înţelegere”. Continuând politica stabilită de comun acord cu principalul sponsor al echipei, aceea de a aduce în lotul pregătit de Claudiu Niculescu cât mai mulţi fotbalişti tineri de perspectivă, originari din judeţul nostru, conducerea FC Damila l-a transferat pe Ovidiu Mihai, un atacant de 18 ani. Acesta este născut pe 30 iulie 1995, în Râmnicu Vâlcea, şi a început fotbalul la grupele de juniori ale clubului Oltchim. Este un fotbalist de picior drept, dar poate juca şi pe partea stângă a terenului. Anul trecut, pe când evolua în campionatul de juniori, pentru Sporting Piteşti, selecţionerul Cristian Sava l-a convocat la echipa naţională a României – Under 17. Alături de prima reprezentativă a ţării noastre, Ovidiu Mihai a participat, în perioada 16 iulie – 26 iulie 2012, la un turneu amical organizat în Suedia, acolo unde „tricolorii mici” au evoluat în compania selecţionatelor similare ale Norvegiei, Islandei şi Suediei.
 

Munteanu: „Vom continua să aducem la Damila cei mai buni copii din judeţul nostru”
 

Preşedintele FC Damila, Lucian Munteanu, a declarat că, împreună cu staff-ul tehnic al echipei pe care o conduce, va continua procesul de monitorizare şi selecţie al celor mai valoroşi tineri fotbalişti din judeţul nostru. El a mai dezvăluit că, în cazul tânărului internaţional de tineret transferat recent, observarea acestuia a început cu mult timp în urmă: „Pe Ovidiu Mihai îl monitorizăm de mai mult timp, mai ales că el este vâlcean şi este considerat unul dintre cei mai buni atacanţi de vârsta sa. Nu degeaba a ajuns să joace la selecţionata Munteniei şi la naţionala României – Under 17, în condiţiile în care el evolua în campionatul de juniori. Ştim că a avut mai multe oferte, dar noi am purtat cu el o discuţie de principiu încă de anul trecut şi i-am făcut propunerea de a reveni acasă, la Râmnicu Vâlcea. Vom continua să aducem la Damila cei mai buni copii din judeţul nostru şi mi-aş dori ca şi de la grupele noastre de juniori să putem scoate trei-patru fotbalişti pentru echipa mare”.

Amical în compania liderului seriei a cincea din Liga a III-a

Fotbaliştii pregătiţi de Claudiu Niculescu vor susţine un nou meci de verificare. După victoria cu Flacăra Horezu şi remiza „albă” de la SCM Piteşti, jucătorii Damilei vor primi mâine vizita liderului seriei a cincea din Liga a III-a, FC Hunedoara. Întâlnirea dintre cele două formaţii este programată a se disputa pe terenul sintetic din incinta Bazei Sportive din Zăvoi, cu începere de la ora 12.30.